Kalandra fel!

2023.01.28. 20:00

Az egész város látja a hasznát, hogy újra nyitva a barlangfürdő

A turizmus zászlóshajója. Nélküle megáll az élet. Vele újraéled.

PGY

Az újranyitás utáni első hétvégén is megmutatkozott az érdeklődés a barlangfürdő iránt

Fotó: Ádám János

A karbantartással telt szünet után ismét megnyitotta kapuit a héten Miskolctapolca Barlangfürdő a látogatók előtt. Az önkormányzat és a vállalkozók összefogásának eredményeképpen újra fogad vendégeket az itthon és a határainkon túl is nagy népszerűségnek örvendő fürdőhely.

- Örülünk az újranyitásnak. A vendégekkel együtt már nagyon vártuk ezt az eseményt - mondta el Ostorházi Imre, a Calimbra Hotel és a Kikelet Panzió tulajdonosa. A foglalások is azonnal megindultak. Látszik, hogy az érdeklődők figyelemmel kísérték a történetet. Jó hatása volt, hogy több hírportálon és a televíziókban is megjelent a jó hír. Tudomásom szerint a tárgyalások eredményeképpen a vállalkozók - egy kivetelével - teljesítették vállalásaikat, a technikai elszámolási részletek vannak folyamatban - tette hozzá.

- Rendkívül fontos volt nem csak a szállásadók, de a vendéglátósok, taxisok, vagy akár a Miskolci Állatkert miatt is az újranyitás - fejtette ki Sárkány Gábor a Sárkány Apartman és Vendégház tulajdonosa. - A turizmus zászlóshajója a barlangfürdő, nélküle megáll az élet, a forgalom. Már a nyári foglalások is beindultak a hír hatására - egészítette ki.

Felpezsdül a forgalom

A szombat délelőtti időszakban, ha sorok nem is álltak, de folyamatosan érkeztek vendégek a barlangfürdő pénztárához. A megkérdezett látogatók megoszlása nemzetiség szerint 60-40 százalékos volt, többen jöttek a határainkon túlról, és ezt az arányt erősítették meg a szállásadók is.

A sietve érkező fiatal szlovák pár nem akart egy percet sem elvesztegetni. Annyit árultak el, hogy Kassáról jöttek és rendszeres látogatói a fürdőnek. Ez körülbelül a hatodik alkalom, hogy igénybe veszik. 

Egy nyolc fős társaság Hódmezővásárhelyről érkezett. Egyikük, Béla elmondta: wellness hétvégét töltenek a városban. Az egyik alapprogram a fürdő meglátogatása. A fürdő nyitásáról az Észak-Magyarországból értesültek - árulta el. 

Korán reggel indult el Ákos és barátnője Debrecen mellől. A barlangfürdőn kívül a Vadaspark és Lillafüred is szerepel a kétnapos programjukban. Nem jártak korábban erre és nagy várakozással tekintenek a "kalandokra". Valójában most értesültek róla, hogy zárva volt a fürdő és örömmel konstatálták a hírt. "Kár lett volna kihagyni" - jelentette ki Ákos. 

Evelin és Maruszja barátnőként igazi "fürdő-fanatikusok". Sorra járják a környék fürdőhelyeit egész évben és különleges gyöngyszem számukra a barlangfürdő, ahol már immár harmadik alkalommal fordulnak meg. Nagy örömmel vették az újranyitás hírét, melyről az interneten értesültek, nem szívesen mondtak volna le egyik kedvencükről. 

Péter és Mária a szlovák határ mellől szintén visszajáró vendég, három kisgyermekkel érkeztek, a legkisebb most jár itt először.  Már a múlt héten terveztek jönni, de észlelték, hogy még nem nyitott ki a fürdő, így csúsztatták a programot. 

Rozsnyó környékéről érkezett a fiatal pár - ők most először próbálják ki a nem mindennapi élményfűrdőt. Nagy várakozással tekintenek elé. A Facebookon találtak rá az információra, hogy újra látogatható a népszerű úticél.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!