Nem tudni mikor nyit

2023.03.09. 14:23

Bizonytalan az Ellipsum jövője

A városháza válasza szerint garanciális munkálatok folynak a fürdőkomplexumban, de az energiaárakat is figyelembe veszik a nyitásnál.

Ujlaki Attila

Fotó: Ádám János

Az energiaárak további jelentős csökkenése az egyik legfontosabb feltétele a fürdő nyitásának. Az esetleges újra nyitás időpontjáról folyamatosan zajlanak az egyeztetések a tulajdonos Miskolc önkormányzata, a Miskolc Holding Zrt. és a Miskolci Fürdők Kft. szakemberei között – válaszolta a miskolci városháza sajtóosztálya portálunk megkeresésére. 

Arra a kérdésre, hogy milyen munkálatok zajlanak jelenleg a fürdőkomplexumban, azt válaszolták: megkezdték valamennyi tető szigetelését, a medencék újraburkolása folyamatban van és az épületek belső falburkolatának ellenőrzése és javítása, valamint a gépészeti hiányosságok kijavítása és pótlása is folyamatban van.

Elcsábítják a fürdőzőket

Korábban megírtuk, hogy hiába az impozáns Ellipsum fürdőkomplexum, továbbra is zárt kapuk várják az esetleges vendégeket Miskolctapolcán. Az élmény- és strandfürdő honlapjára látogatva egy tavalyi üzenet fogadja az érdeklődőket, miszerint a Miskolci Fürdők Kft. október 3-tól átmenetileg szünetelteti fürdőszolgáltatásait az Ellipsum élményfürdőben, mert a fürdőkomplexum kivitelezője folytatja a korábban megkezdett garanciális javításokat. 

A korábbi információk szerint a garanciális munka befejezésének várható dátuma december 31-e lett volna, azonban még mindig nem nyitott ki a fürdő. Mindemellett március elsejével kampányt indított az egyik miskolci kereskedelmi rádióban az egyik nagyobb debreceni fürdő: saját magukat reklámozzák. Ilyenre még nem volt példa, hogy egy ennyire távol eső, ikonikus fürdőkomplexum Miskolcon hirdesse magát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában