Remény

2023.03.11. 11:30

Ekkor nyitják ki újra Miskolcon az ősszel bezárt Selyemréti Strandfürdőt

Tavaly október 10-én tettek lakatot a miskolci fürdőkre. A Barlangfürdőt újranyitották, de az Ellipsum és a Selyemrét zárva maradt.

Szaniszló Bálint

A bezárás tényét közlő felirat továbbra is ott díszeleg a Selyemréti Strad bejáratán

Fotó: Ádám János

Bár voltak előjelei, mégis mellbevágó volt az a tavaly október 3-ai miskolci bejelentés: az energiaválság, az infláció, a magas gáz és villamosenergia-árak kemény döntések meghozatalára kényszerítette a város strandjait, fürdőit üzemeltető Miskolci Fürdők Kft.-t is.

A társaság – a Miskolc Holding Zrt. és a miskolci önkormányzat vezetésével egyetértésben – október 10-től határozatlan ideig szünetelteti a Miskolctapolca Barlangfürdő és a Selyemréti Strandfürdő fürdőszolgáltatásait. 

Mindezzel párhuzamosan a Miskolci Fürdők Kft. már október 3-tól bezárta az Ellipsum Élményfürdőt, azzal az indokkal, hogy a fürdőkomplexum kivitelezője folytatja a korábban megkezdett garanciális javításokat. A szomszédos Ellipsum Strandfürdőbem – régi nevén Miskolctapolcai Strandfürdőben – szintén ettől az időponttól kezdődött meg a több mint egy éve leégett infraszauna bontása és helyreállítása, így a wellness részleg sem látogatható.  

A népszerűtlen intézkedéssel - mint érveltek - a Miskolci Fürdők Kft. százmilliós nagyságrendű megtakarítást remél a gáz- és villamosenergia számlákon. Csakúgy mint azon, hogy a bezárások révén 110 ember munkája vált feleslegessé. 

Pár héttel később a Barlangfürdő újranyitott és - a szokásos januári karbantartástartás miatti leállást leszámítva - továbbra is működik. Mint a Boon.hu írta, az Ellipsumban még nem fejeződtek be a garanciális javítások, de az újranyitás eleve akkor jöhet szóba, ha kedvezőbben alakulnak az enegiahordozók árai.

Szükség van Selyemrétre 

Más a helyzet azonban a Selyemréti Strandfürdő esetében, amely tavaly október 10-e óta be van zárva és különösebb mozgás sem volt tapasztalható a környékén.  

Éppen ezért volt meglepő a Csöbör Katalin országgyűlési képviselő közösségi oldalán március 10-én megjelent képes bejegyzés, amelyben a politikus azt jelenti be, hogy ,,Áprilisban megkezdik a felkészülést, májusban pedig újra kinyit a Selyemréti Strandfürdő".  

Csöbör Katalin arról számol be, hogy 

Az általam kezdeményezett bejáráson átnéztük a fürdő költségvetését, kértem Miskolc polgármesterét és a strandot üzemeltető cég vezetőjét, teremtsük meg ismét a téli nyitva tartás lehetőségét is. Szüksége van a sportolni vágyó miskolciaknak a Selyemréti Strandfürdőre.

A májusra tervezett nyitás tehát azt jelenti, hogy akkor nyitja újra kapuit a fürdő, amikor a szabadtéri strandolás körülményei már adottak és lényegesen kisebb a komplexum energiafelhasználása. Az őszi szezonra kellene annak lehetőségét megteremteni, hogy továbbra is nyitva tudjon maradni a Selyemréti Strandfürdő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában