Hídépítés

2022.11.14. 14:00

Még dolgoznak a miskolci Y-hídon, de december közepén biztosan átadják (fotókkal, videóval)

Nem lesz installáció a Vörösmarty-Király utcai turbókörforgalomban, csak zöldítenek.

HM

Fotó: Bujdos Tibor

Az Y-híd munkálataival - a tervek szerint - október 31-ig kellett volna készen lenni, de még több helyen dolgoznak a munkások, jeleztük a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF Zrt.) felé. Soroltuk, hogy hol: turbókörforgalom, a Vörösmarty és a Soltész Nagy Kálmán utcák kereszteződésnél a járdák burkolása, és számtalan helyen hiányosak még az útburkolatfelfestések.

Kitolták talán a befejezési határidőt? – kérdeztük.

A NIF Zrt. kommunikációs osztálya válasza szerint erről szó sincs. Mint írták: „a folyamatban lévő kisebb, kiegészítő munkálatok nem befolyásolják a megépült építmények és létesítmények rendeltetésszerű és biztonságos használatát, a jelenleg is zajló forgalomba helyezési eljárást.”

Kérdeztük, csúszhat-e így a tervezett átadás, ám azt válaszolták: a végleges munkálatok elvégzése időben nem befolyásolja a projekt befejezési határidejét. A híd és a hozzá kapcsolódó létesítmények forgalomba helyezési eljárása jelenleg is folyik, az elkészült építményeket december közepén átadják a közlekedők részére, hangsúlyozták.

Változott a korábbi terv

Úgy volt, hogy a Vörösmarty-Király utcai turbókörforgalom közepét beépítik a miskolci önkormányzat tervei alapján.

Mi épül pontosan az említett helyen? – kérdeztük még, de mint kiderült, itt változtak a korábbi elképzelések.

A miskolci önkormányzat által készített tervek alapján a körforgalom közepén egy, Miskolc városára jellemző installáció valósult volna meg, írták. Ám „a kivitelezésre irányuló közbeszerzési eljárás megindítása a 2175/2022. számú kormányhatározat alapján felfüggesztésre került”.

A körforgalom középszigete jelenleg az eredeti kiviteli tervek alapján készült el, amely tereprendezésből és zöldítésből áll.

Az Y-híd építése 2020 szeptemberében kezdődött: a beruházás összeköttetést biztosít majd Szirma és a Martinkertváros, valamint a belváros között, és a 3-as fő közlekedési út belvárost elkerülő szakaszaként is funkcionálna. A híd egyik ága tehát Martinkertváros, a másik a Tiszai pályaudvar felé halad majd. Az Y-híd elkészülte után a kormány támogatásával további útszakaszokat bővítenének kétszer két sávosra, új utak is épülnének, ennek tervei most készülnek. 

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában