Autósok, figyelem!

2022.10.15. 14:00

Lezárták a csomópontot, finisében az Y-híd beruházás (fotókkal, videóval)

Pénteken még egy sávon haladhatott a forgalom a Vörösmarty utca és a Soltész Nagy Kálmán utca kereszteződésében, ma teljesen lezárták a csomópontot.

Szaniszló Bálint

Fotó: Ádám János

Sok autós csak ezen a napon, saját bőrén tapasztalhatta meg azt az általunk is nem egyszer közölt tényt, október 15-én, szombaton teljes egészében lezárták a Vörösmarty utca és a Soltész Nagy Kálmán utca kereszteződését. Kicsit fejre is állt a közlekedés a csúcsidőszakokban, hiszen nem ez az egyetlen lezárás, korlátozás a miskolci belváros ezen a részén, hiszen "egy utcával odébb", a Vörösmarty és a Király utca kereszteződésében gőzerővel épül a turbókörforgalom. 

A lezárások oka nem más, mint, hogy - a szó szoros értelmében - a véghajrájához érkezett a miskolci Y-híd és a hozzá tartozó útszakaszok építése. A csomópont aszfaltozási munkái miatt zárták le teljes egészében a Vörösmarty utca és a Soltész Nagy Kálmán utca kereszteződését.

A forgalomkorlátozás még 19 óráig érvényes. Kerülni a Szilágyi Dezső és a Király utca felé lehet. 

Egy nappal korábban már volt alkalom a ráhangolódásra, hiszen a kereszteződést úgy korlátozták, hogy a közlekedés, forgalomirányítás mellett egy sávon volt biztosított.

Másfelé járnak a buszok 

Arra sem árt figyelni, hogy a forgalomkorlátozás miatt a menetrendszerűen közlekedő autóbuszok is terelőúton közlekednek. A 4-es autóbuszok esetében a Görömböly végállomás felé közlekedő járatok esetében a Vízügyi Igazgatóság és Lévay József utca megállók helyett a Soltész Nagy Kálmán utca villamos-megállóban, valamint a 32-es autóbuszvonal Szinvapark, Vörösmarty városrész és Lévay József utca autóbuszmegállóiban áll meg, ezt követően pedig az eredeti útvonalán közlekedik. A Búza tér végállomás irányába nem érintik a Lévay József utca, Vízügyi Igazgatóság, Bajcsy-Zsilinszky utca, Búza tér/Zsolcai kapu megállóhelyeket, helyette a 32-es autóbuszvonal Lévay József utca, Vörösmarty városrész és Szinvapark autóbuszmegállókban áll meg. 

A 31-es autóbuszoknál  a Tiszai pályaudvar és az Avas kilátó irányába közlekedő járatok sem érintik a Vízügyi Igazgatóság és Lévay József utca megállóhelyeket, helyette a Soltész Nagy Kálmán utca villamos-megállóban, valamint a 32-es autóbuszvonal Szinvapark és Vörösmarty városrész autóbuszmegállóban áll meg. A 35G-s vonalon a Szondi György utca és az Avas kilátóból induló járatok sem érintik a Vízügyi Igazgatóság és Lévay József utca megállóhelyeket, helyette a Soltész Nagy Kálmán utca villamos-megállóban, valamint a 32-es autóbuszvonal Szinvapark, Vörösmarty városrész és Lévay József utca autóbuszmegállóban áll meg.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában