Időközi választás

2022.09.25. 07:00

Megkezdődött Miskolcon a voksolás

Este 7 óráig tartanak nyitva a szavazókörök a miskolci 3-as számú önkormányzati választókerület szavazóköreiben.

ÉM

Fotó: Ádám János

A miskolci 3-as számú egyéni önkormányzati választókerületének 7243 lakosa közül 6159-en jogsultak arra, hogy vasárnap az urnák elé járulva arról nyilvánítsanak véleményt, hogy ki legyen a - Martin-kertvárost, a Petneházy-lakótelepet, az Avas és Hejőcsaba egy részét magába foglaló - lakóterület egyéni önkormányzati képviselője.   

Három jelölt közül lehet választani. A szavazólapon szereplő sorrendben Barta Gábor, a Fidesz és a KDNP, Sebe-Gazdig Judit, a DK, az LMP,  az MSZP, a Momentum Mozgalom, a Párbeszéd és a Velünk a Város Lokálpatrióta Egyesület, valamint Fülöp József Istvánné, a Munkáspárt és az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) jelöltje közül kerül ki a későbbi győztes.

Lemondás volt az ok  

Ismert, hogy azért vált szükségessé helyi időközi választás kiírása a miskolci 3-as számú önkormányzati választókerületben, mert a korábbi, DK-s önkormányzati képviselő, Hegedűs Andrea az április 3-i országgyűlési választások eredménye alapján a baloldali összefogás országos listájáról parlamenti képviselői mandátumot szerzett. A két tisztség egyszerre nem gyakorolható, így – összeférhetetlenség miatt – lemondott helyi képviselői mandátumáról. A helyi választási bizottság ezért tűzte ki szeptember 25-re az időközi választást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában