Jelöltek

2022.09.23. 11:30

Rájuk lehet szavazni a vasárnapi miskolci időközi választáson

Három jelölt száll ringbe szeptember 25-én a DK-s Hegedűs Andrea lemondása miatt megüresedett miskolci önkormányzati mandátum megszerzéséért.

ÉM

Barta Gábor, Fülöp József Istvánné és Sebe-Gazdig Judit

A mandátum megüresedése miatt tartanak időközi önkormányzati képviselőválasztást szeptember 25-én, vasárnap a miskolci 3-as számú választókerületben. Három induló vált jogerősen is jelöltté a körzetben: Barta Gábor, a Fidesz és a KDNP színeiben, Fülöp József Istvánné, a Munkáspárt megyei és városi elnöke – akit az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) is támogat, valamint a DK, az LMP,  az MSZP, a Momentum Mozgalom, a Párbeszéd és a Velünk a Város Lokálpatrióta Egyesület által támogatott Sebe-Gazdig Judit. 

Augusztus 22-én a helyi választási bizottság kisorsolta, hogy a jelöltek milyen sorrendben szerepelnek az azóta már kinyomtatott szavazólapon. A kisorsolt sorrend a következő: 1. Barta Gábor,  2. Sebe-Gazdig Judit, 3. Fülöp József Istvánné (Magyar Munkáspárt, Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom)

Lemondott képviselőségéről  

Ismert, hogy azért vált szükségessé helyi időközi választás kiírása a miskolci 3-as számú önkormányzati választókerületben, mert a választókerület korábbi, DK-s önkormányzati képviselője, Hegedűs Andrea az április 3-i országgyűlési választások eredménye alapján a baloldali összefogás országos listájáról parlamenti képviselői mandátumot szerzett. A két tisztség egyszerre nem gyakorolható, így – összeférhetetlenség miatt – lemondott helyi képviselői mandátumáról. A helyi választási bizottság szeptember 25-re tűzte ki az időközi választást.  

Az érintett miskolci egyéni önkormányzati választókerületének lakosságszáma 7243 közül 6159-en jogosultak választásra, ők járulhatnak az urnák elé vasárnap. A szavazókörök reggel 6 és este 7 óra között várják a voksolni kívánókat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában