Közeledik az iskolakezdés

2022.08.21. 15:00

Adományozni telefonhívással is lehet

Megkezdte a rászoruló családokat segítő tanszercsomagok összeállítását az Ökumenikus Segélyszervezet.

ÉM

20220811 Budapest Iskolakezdés együtt! címmel rászoruló iskolásoknak indított gyűjtést az Ökumenikus Segélyszervezet Fotó: Mirkó István (MI) Magyar Nemzet képen: Wolf Kati énekesnő, Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója, Lékai-Kiss Ramóna, a szervezet önkéntese, színésznő

Fotó: Mirkó István

Az Ökumenikus Segélyszervezet Iskolakezdés együtt! segélyakciójának második hetében megkezdődött az első adománycsomagok összeállítása. A Segélyszervezet idén is gyermekenként tízezer forint értékű, minőségi tanszerekből összeállított, személyre szabott csomagokkal szeretné támogatni a nehéz sorsú iskolásokat. A háború árnyékában, egy nehéz gazdasági helyzetben idén is összesen kétezer gyermek beiskolázásának támogatására meghirdetett pénzadománygyűjtéshez a 1353-as adományvonalon, valamint a www.iskolakezdesegyutt.hu weboldalon lehet hozzájárulni.

Negyven hívás egy tanszercsomag ára

Az első csomagok összeállításában önkéntesként segítettek: Wolf Kati énekes, a kampány arca, Kiss Gergely olimpiai bajnok vízilabdázó, Mezei Léda Réka színész, illetve Vitányi Judit műsorvezető. Az ismert önkéntesek a karitatív szervezet Országos Segélyközpontjának udvarán tanszercsomagokból rakták ki a 1353-as adományvonal számait, ezzel hívva fel a figyelmet az összefogásra, az adományozás lehetőségére

Nagyon bíznak benne, hogy idén is sikeres lesz a legszegényebbeket segítő akció, hogy az iskolakezdés a most még nehezebb helyzetbe került családok számára ne az eladósodásról, hanem a gyerekek felzárkózásának esélyéről szóljon – mondta Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója. Sok kicsi sokra megy, 40 hívás a 1353-as adományvonalra már egy tanszercsomagot jelent – tette hozzá.

Az összefogáshoz idén is a megszokott módokon lehet csatlakozni. Már egy hete él a 1353-as adományvonal, melynek tárcsázása hívásonként vagy SMS-enként 250 forint támogatást jelent. Szintén elérhető már a Segélyszervezet online adományozási felülete a www.iskolakezdesegyutt.hu oldalon, ahol néhány kattintással és egy bankkártyával tetszőleges összeget lehet adományozni. A nagyobb postákon a csekkbefizetés mellett gyűjtőperselyekbe is várják az adományokat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában