Közeledik az iskola

2022.08.20. 19:00

Polgármesteri segítség az iskolakezdéshez Felsőzsolcán

Tanszercsomagot kapnak az első osztályos tanulók Felsőzsolcán.

NHK

Két hét múlva kezdődik az iskola, mely sok szülő számára nagy anyagi terhet jelent, ezért idén tanszertámogatást nyújtanak valamennyi első osztályos felsőzsolcai gyermek számára. „Az iskolák által küldött lista alapján összeállított csomagot kapnak a felsőzsolcai elsősök a szülőkre nehezedő kiadások mérséklése érdekében. A csomagok átadása a tanév első napjaiban a felsőzsolcai általános iskolákban történik majd. Azok a Felsőzsolcán állandó lakóhellyel rendelkező gyermekek, akik nem a városban kezdik meg általános iskolai tanulmányaikat, a polgármesteri hivatal titkárságán kérhetik a tanszercsomagot augusztus 29. és szeptember 2. között”mondta Szarka Tamás, a város polgármestere.

Mindenki megkapja

A polgármester arra kérte az iskolákat, hogy tájékoztassák a szülőket a csomag tartalmáról, így már azokat az eszközöket nekik nem kell beszerezniük. A tanszercsomagokat a polgármesteri keretből szerezték be, és rászorultságtól függetlenül, ezt minden elsős megkapja szeptember elején. Az önkormányzat, ezen felül anyagi támogatást is nyújt a tanévkezdéshez azok számára, akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában