Letartóztatták

2024.01.26. 10:10

Lakásán rabolt ki egy nőt Gagybátorban

Négyezer forint készpénzt, valamint egy arany pecsétgyűrűt magához véve, kezében kést tartva távozott a helyszínről.

Boon.hu

A fotó illusztráció

Fotó: Shutterstock

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint 2024. január 22-én az esti órákban megjelent a sértett ingatlanánál és megpróbálta a zárt bejárati ajtót két kézzel benyomni, ám nem járt sikerrel. A sértett nő az ajtóhoz lépett, azt kinyitotta és ellépett a gyanúsított mellett, azonban a férfi fellökte őt. Ezt követően a terhelt bement a házba és 4 ezer forint készpénzt, valamint egy 50 ezer forint értékű arany pecsétgyűrűt magához véve, kezében kést tartva távozott a helyszínről. Cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas rablás bűntettének a megállapítására.

Mérlegelt a bíróság 

A bíróság álláspontja szerint – figyelemmel a kiszabható 2-8 évig terjedő szabadságvesztés mértékére – a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől megalapozottan lehet tartani, melyet nem ellensúlyoznak személyi körülményei sem. Fennáll annak veszélye továbbá, hogy a sértett befolyásolásával vagy megfélemlítésével a férfi meghiúsítaná, megnehezítené a bizonyítást. Reális a bűnismétlés veszélye is, jelen bűncselekményt felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követhette el. Mindezen okok alapján a gyanúsított letartóztatását a járásbíróság indokoltnak találta.  

A végzést az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette, a bíróság a védő részére nyitva álló három nap letelte után dönt a véglegessé válás vagy a felterjesztés ügyében

 - tudta meg a Boon.hu.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában