Súlyos testi sértés

2024.01.26. 09:57

Brutálisan megverte a feleségét Kazincbarcikán

A felbőszült férj felesége barátnőjét megfenyegette, hogy ha megmozdul, megöli.

Boon.hu

Brutálisan megverte feleségét

Fotó: Shuttterstock

A Kazincbarcikai Járásbíróság ítéletet hozott a feleségére és annak barátnőjére támadó férfi ügyében. Az ítéleti tényállás szerint a vádlott felesége az állandó házastársi viták miatt a cselekményt megelőző néhány hónappal a barátnőjéhez költözött.  2021. augusztus 13. napján az esti órákban bement felesége barátnőjének házába, ahol szóváltásba keveredett házastársával, melynek során őt fejbe rúgta, majd kézzel, ököllel testszerte ütni kezdte, illetve a sértett földre kerülését követően több alkalommal megrúgta. A férfi azzal fenyegette meg a házastársát, hogy megöli.

Tárcsázta a segélyhívót 

Az ügy másik sértettje, a bántalmazott asszony barátnője a sértett segítségére sietett, megpróbálta megakadályozni a további bántalmazást, azonban ennek hatására a férfi a védelmező személy ütlegelésébe kezdett, miközben azt kiabálta, hogy meg fogja ölni, a feleségét pedig meg is kínozza. 

A házastárs megpróbált elmenekülni a helyszínről, azonban a terhelt követte őt, a barátnőt pedig megfenyegette, hogy ha megmozdul, megöli.

 A segélyhívó számát a házastárs barátnője tárcsázta, a vádlott cselekményével a mentősök és az intézkedő rendőrök megjelenésekor hagyott fel. 

A vádlott házastársa a cselekmény következtében 8 napon túl, míg barátnője 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Brutális elkövetés 

A bíróság a vádlottat súlyos testi sértés bűntettében, személyi szabadság megsértésének bűntettében és könnyű testi sértés vétségében mondta ki bűnösnek és őt 2 év 8 hónap szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. A büntetés kiszabása körében enyhítő körülményként vette figyelembe a férfi elkövetéskori büntetlen előéletét és beismerő nyilatkozatát, míg súlyosító körülményként esett latba a más büntetőeljárás hatálya alatti, ittas elkövetés, az a tény, hogy részben hozzátartozója sérelmére követte el a bűncselekményt, valamint a brutális, kitartó elkövetési módot is ilyenként értékelte. Súlyosító körülmény volt még a halmazat, illetve az ilyen jellegű bűncselekmények elszaporodottsága - tudta meg a Boon.hu.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában