Zaklatás

2022.11.14. 11:02

Halállal fenyegette meg telefonon haragosát

A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség zaklatás miatt emelt vádat egy férfival szemben.

ÉM

A vádlott férfi és a sértett férfi között egy személygépkocsi javítása miatt a jó viszony megromlott. A vádlott emiatt idén április 22-én este telefonon azzal fenyegette meg a sértettet, hogy kitapossa a belét, intenzív osztályra fog kerülni, úgy megveri, hogy meg fog halni. A vádlott ezután május 13-án délután telefonon ismét megöléssel fenyegette meg a sértettet. 

A vádlott végül május 16-án este üzenetben azt írta a sértettnek, hogy „mindjárt megyek a kis lakásodra, majd rádöbbensz...” A sértett otthon tartózkodott, amikor a vádlott 20 óra körül megjelent a tiszaújvárosi lakásánál: az ajtót több alkalommal megütötte és rugdosta, miközben azt kiabálta, hogy „Ha bemegyek, szétverlek, nyisd ki az ajtót.”

Kiszakadt a zár 

A vádlott cselekménye következtében a zárnyelv az ajtófélfából kiszakadt és abban 22 ezer forint összegű kár keletkezett.  

A sértett férfi a vádlottal szemben zaklatás miatt magánindítványt terjesztett elő. Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában