Tárgyalás

2022.11.14. 11:00

Motorral menekült a rendőrök elől, az utasa összetörte magát

Az erősen ittas állapotban lévő nő nem viselt bukósisakot és leugrott menet közben a motorról.

ÉM

Forrás: Shutterstock

Előkészítő ülést tart kedden a Szerencsi Járásbíróság annak a vádlottnak az ügyében, aki az ügyészség szerint 2021. október 31-én délután Legyesbényéről Taktaszadára közlekedett egy motorral. A férfinek nem volt vezetői engedélye, kötelező felelősségbiztosítása, a járműnek pedig hatósági engedélye és jelzése. A vádlotton volt bukósisak, azonban utasa, egy erősen ittas állapotban lévő nő nem viselt ilyet.

A vádlott Taktaszada belterületén észlelte, hogy a rendőrök intézkedni akarnak vele szemben, de a jelzésüket figyelmen kívül hagyva rákanyarodott a Takta gátjára, majd onnan a Prügy felé vezető kavicsos földútra hajtott. Utasa már korábban jelezte leszállási szándékát, de a vádlott nem állt meg, ezért a nő az egyik kanyarban leugrott a motorról és elesett, zúzódásos sérüléseket szerezve. A férfi a történtek után sem állt meg.

A büntetőeljárási törvény alapján – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – a bíróság előkészítő ülésen ítélettel dönthet a vádlott büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást, tájékoztatott a Miskolci Törvényszék.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában