Vádemelés

2022.03.08. 08:45

Azt mondta, keményebb a rendőröknél

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt több rendbeli becsületsértés vétsége miatt egy 21 éves férfi ellen, aki 2021. október végén egymást követő napokon, Miskolc területén összetűzésbe került az intézkedő rendőrökkel, akiket rendőri mivoltuk miatt becsmérlő és trágár módon szidalmazott.

Forrás: Shutterstock

A vádirat szerint a vádlott 2021. október végén, Miskolcon, az esti órákban egy ismerősével közterületen alkoholt fogyasztott, vele szemben a járőr rendőrök intézkedést kezdtek, azonban a magatartása miatt erősítést kellett hívni, így további két rendőrjárőr érkezett a helyszínre, a vádlott valamennyi rendőrt becsmérlően, trágár módon szidalmazta.

 

Két napra rá az éjszakai órákban ugyanezen ismerősével Miskolcon, egy köztéren összeveszett, hangosan ordítoztak egymással. A kiérkező két rendőrjárőr felszólította őket, hogy hagyják abba a vitát, a másik férfi ennek eleget tett, azonban a vádlott most is sértően szidalmazta a rendőröket, arra utalt, hogy csak az egyenruhájuk miatt mernek vele szemben intézkedni, majd, hogy megakadályozza az előállítását, leült, és azt mondta, őt nem vihetik sehová, mert keményebb a rendőröknél, ellenszegülése miatt testi kényszerrel tudták csak beültetni a járőrautóba.

 

A rendőrök munkakörének ellátásával kapcsolatban a vádlotti megnyilvánulások becsületcsorbítására alkalmasak voltak.

 

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben közérdekű munka büntetést indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában