A férfival ittasága miatt nem lehetett kommunikálni

2022.03.07. 13:56

Ittas sofőr ütötte el a mentőst és a rendőrt

Egy sérültet láttak el az út szélén a mentősök Ózdon, amikor egy autó vezetője elütötte a mentőszolgálat munkatársát, és az esetnél intézkedő rendőrt. Mindketten megsérültek.

Járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az Ózdi Rendőrkapitányság egy 62 éves helyi férfival szemben. A gyanúsított 2022. március 6-án 16 óra 30 perc körül Ózdon, a Bolyki főúton nem tartott megfelelő oldaltávolságot, amikor egy beteg ellátása miatt egy az út szélén álló mentőautónak ütközött, ennek következtében elsodort egy mentőápolót, és a helyszínen intézkedő rendőrt. A balesetben a rendőr és a mentős is megsérült.

 

Fotó: Rendőrség

Forrás: Rendőrség

Az autós sofőrjével szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott. Az esetre jellemző, hogy a helyszínen a férfival ittasága miatt nem lehetett kommunikálni - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában