Jogerős ítélet

2022.02.09. 20:22

Enyhítette a törvényszék az M3-as autópályán elfogott embercsempészek büntetését

A Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa 2022. február 9-én hozott ítéletet két román férfi büntetőügyében.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az ítéleti tényállás szerint a két vádlott 2021. szeptember 7. napján egy tehergépkocsi rakterében 14 külföldi, hazánkban illegálisan tartózkodó személyt szállított át Magyarországon a szerb-román-magyar határtól indulva Budapest irányába haladva. A késő esti órákban a gépjárművel szemben rendőri intézkedésre került sor az M3-as autópálya geleji pihenőhelyénél, amely során a jármű vezetője hátramenetet végzett és szándékosan a rendőrautónak ütközött, majd megpróbált elhajtani a helyszínről. A sofőr és társa azonban elfogásra került, továbbá a raktérben szállított személyeket is megtalálta a rendőrség.

 

Az elsőfokon eljárt Mezőkövesdi Járásbíróság a két vádlottat társtettesként elkövetett, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt 3 év szabadságvesztésre és 6 év Magyarország területéről való kiutasításra ítélte, ahogy arról írtunk is a boon.hu-n. A döntéssel szemben a terheltek és védőik jelentettek be fellebbezést.

 

A törvényszék másodfokú tanácsa az elsőfokú ítéletet megváltoztatta és a szabadságvesztés-büntetést az I. rendű vádlott esetében 2 év 3 hónapra, a II. rendű vádlott vonatkozásában 2 évre, míg a kiutasítás tartamát a rendiség sorrendjében 4 év 6 hónapra, illetve 4 évre enyhítette – tájékoztat honlapján a Miskolci Törvényszék.

 

Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában