embercsempész

2021.09.10. 18:15

Rendőr veszélyeztetésével is gyanúsítják

Két bűncselekményért is felelnie kell a román állampolgárnak.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség közúti veszélyeztetés és hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt rendelt el nyomozást az egyik embercsempész ellen, aki társával az M3-ason bukott le kedden éjjel.

Budapest irányába közlekedett egy angol honosságú, jobb kormányos tehergépkocsi. A jármű utasterében két román állampolgár, míg a raktérben 14 külföldi, hazánkban illegálisan tartózkodó személy tartózkodott. A rend­őrök bűncselekmény gyanúja miatt intézkedni akartak a járművet vezető férfival szemben, ezért a tehergépkocsit a Geleji pihenőhelyen megállították. Az intézkedés nem kezdődhetett el, mert a tehergépkocsi vezetője hátramenetbe kapcsolt, és nekiütközött a rendőrautónak, majd a gépkocsiból kiszállva megkísérelt futva elmenekülni.

A nyomozó ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a férfit, aki nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését és panaszt tett a gyanúsítás ellen. A jármű rakterében lévő tizennégy férfi magát bangladesi állampolgárnak vallotta, nem tudták igazolni az országban való jogszerű tartózkodásukat. A tizennégy illegális migráns ellen idegenrendészeti eljárás indult. A román állampolgárságú sofőr és társa ellen pedig embercsempészés gyanúja miatt indított eljárást a hatóság.

https://boon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/orizetben-a-gelejnel-elfogott-embercsempeszek-5794577/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában