Embercsempészet

2021.10.11. 08:00

Elítélték a Gelejnél elfogott embercsempészeket

Többéves börtön és Magyarország területéről kiutasítás a verdikt.

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

Egy hónappal a bűncselekmény elkövetése után hozott ítéletet a bíróság a geleji pihenőnél elfogott embercsempészek ügyében. A Mezőkövesdi Járásbíróság bíróság elé állítás keretében döntött a két román férfi büntetőjogi felelősségéről.

A két férfi szeptember 7-én egy tehergépkocsi rakterében 14 külföldi, hazánkban illegálisan tartózkodó személyt szállított át Magyarországon a szerb–román–magyar határtól indulva Budapest irányába.

A késő esti órákban a gépjárművel szemben intézkedtek a rendőrök az M3-as autópálya geleji pihenőhelyénél. Ennek során a jármű vezetője hátramenetet végzett és szándékosan a rendőrautónak ütközött, majd megpróbált elhajtani a helyszínről. A sofőrt és társát is elfogták, és a raktérben szállítottakat is megtalálta a rendőrség.

A bíróság a két vádlottat társtettesként, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt 3 év szabadságvesztésre és 6 év Magyarország területéről való kiutasításra ítélte. A büntetés kiszabása során a bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe a vádlottak büntetlen előéletét és megbánó magatartását, súlyosító körülményként esett latba a társtettesi elkövetés és a bűncselekmény elszaporodottsága. Az ítélet nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában