embercsempészet

2021.09.09. 12:26

Őrizetben a Gelejnél elfogott embercsempészek

Két román állampolgárt hallgattak ki a nyomozók gyanúsítottként az eset kapcsán, a rendőrség kezdeményezi letartóztatásukat.

Forrás: police.hu

2021. szeptember 7-én 22 óra 30 perckor az M3-as autópálya Geleji pihenőjénél a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai egy furgont vontak intézkedés alá. Az igazoltatás során a rendőrök megállapították, hogy a gépjárműben tizennégy, magát bangladesi állampolgárnak valló férfi is utazott. A tizennégy férfi nem tudta az országban való jogszerű tartózkodását igazolni.

Az embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárásban a nyomozók egy 39 éves férfit és 19 éves társát gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és kezdeményezik letartóztatásukat is.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában