Sport

2015.04.04. 10:37

DVTK vs. Paks - A Paks ellen volna miért nyernie a DVTK-nak

Miskolc - A „szokatlan figura” elnézést kért Bognártól az öltözőben, a Debrecen meccs után.

Miskolc - A „szokatlan figura” elnézést kért Bognártól az öltözőben, a Debrecen meccs után.A labdarúgó NB I 22. fordulójában szombaton 18.30-tól Diósgyőri VTKPaksi FC meccset rendeznek a Diósgyőri stadionban. (A mérkőzésről ezúttal is élőben tudósítunk a Borsod Online-on: dvtk.boon.hu.). A két csapat azonos eredményességi mutatóval áll a bajnoki tabellán, az egyaránt 34 pontos együttesek között a gólkülönbség rangsorolja előrébb, a hatodik helyre a Duna-parti gárdát. Ezen összecsapáson több motivációs eredőjük lehet a hazaiaknak a győzelem megszerzésére. Egyrészt az, hogy ezzel versenyben maradhatnának a dobogós (nemzetközi kupaszereplést érő) helyek egyikének megszerzéséért zajló harcban, másrészt az, hogy tavasszal még nem sikerült bajnokit nyerniük (4 meccsen a lehetséges 12 pontból 2-t gyűjtöttek be), harmadrészt pedig az, hogy jó lenne visszavágni a paksiaknak az egy évvel ezelőtti hazai NB I-es meccsen elszenvedett négygólos vereségért (0-4 volt akkor az eredmény).

A Diósgyőr legutóbb két hete játszott tétmérkőzést, a Debrecenben elszenvedett 1-0-s vereség után – a magyar válogatott Európa-bajnoki selejtezője miatt – két hetük volt arra, hogy „kiegyenesedjenek”. A DVTK középpályása, Koman Vladimir nem volt végig a csapattal az említett időszakban, ugyanis ő a magyar válogatott kerettel készült (pályára viszont nem lépett a görögök elleni 0-0-s meccsen), és csak a hét elején tért vissza a klubhoz.

– Úgy készülünk, hogy győzelemmel zárjuk ezt a meccset. Amit meg tudunk ígérni: küzdeni fogunk a végsőkig, hogy megszerezzük a három pontot – mondta a Paks meccsel kapcsolatban Koman Vladimir, aki arra a kérdésre, hogy kívülről érkezve miben látja a gondot a csapat tavaszi szereplésével kapcsolatban, így felelt: – Nincs gond, abszolút nincs gond. Amikor a Samp­doriával kiestünk, ott sem volt gond, az egy olyan ilyen széria volt, amikor semmi sem sikerült. Ha meglesz az első győzelem, pszichikailag felszabadul a csapat. A mérkőzéseken az utolsó passzokra kell odafigyelni, de meglesz a gyümölcse a munkának. Az edzéseken jól dolgozik a csapat, és a szerencséért tenni kell, de mivel nagyon keményen készülünk, meglesz az eredménye. Lehet, hogy annyi kell, hogy a félhelyzeteket berúgjuk, és félhelyzetekből ne kapjunk gólt.


[poll id="888"]


Paks és Puskás

Sivic Tomislav, a diósgyőri csapat vezetőedzője a csapat pénteki sajtótájékoztatóján gratulált a Miskolci Jegesmedvék kupagyőzelméhez, valamint a DVTK női kosárlabdacsapatának döntőbe jutásához, óriási sikernek nevezve ezeket.

– Olyan együttes ellen játszunk most, amelyik jó focit produkált ebben a szezonban, egy játszó csapat ellen, akik a legutóbbi két alkalommal legyőztek minket, úgyhogy most eljött a visszavágás ideje – mondta Sivic Tomislav, a DVTK vezetőedzője a Paks elleni mérkőzésről, majd a legutóbbi meccsről, a múlt heti Puskás elleni hazai felkészülési találkozóról szólva, így nyilatkozott: – A Paks ugyanazt játssza majd, mint Puskás, ezért akartunk ellenük játszani, másrészt jóban vagyok Benczés Mikivel, jó kollégám, így sikerült összehozni ezt a mérkőzést. Annak a meccsnek az első fél­idejében próbáltunk valamit, ami nem működött, azt, hogy mit kell csinálni fent, de a labda nélküli mozgás hiányzott. A második játékrészben volt mozgás, a labda gyorsabban ment, de nem voltak érkező emberek. Láttam mi nem volt jó az elsőben, a másodikban, és azt is, hogy mi volt jó.

A tájékoztatón a szerződésének esetleg hosszabbításával kapcsolatban is kapott kérdést Sivic Tomislav, aki erre így felelt: „Fejlemény nincs, beszélgetések voltak, tisztába kell tenni egy pár dolgot. De igazából nem kell tárgyalni semmit, van opció, le van írva minden a szerződésben.”

Bognárról, Jennerről

Két játékosáról is kérdezték a diósgyőri vezetőedzőt, Bognárról, akiről a Debrecen elleni meccset követő sajtótájékoztatón mondott nem éppen hízelgő szavakat Sivic Tomislav, illetve Julian Jennerről, akinek a menedzsere szólalt meg azzal kapcsolatban, hogy a holland futballistát mellőzi a DVTK szakvezetője.

– Lehet, hogy szokatlan volt, amit Bognárról mondtam, de én is szokatlan figura vagyok, néha olyan reakcióm is van, aminek nem kéne lennie. Az öltözőben mindenki előtt elnézést kértem tőle, hiba volt azt mondanom, nem volt korrekt. De, aki dolgozik hibázik is, nem így kellett volna erről beszélnem. Egyébként nem azért voltam kiakadva rá, mert az összes labdát elpasszolta, hanem azért, mert utána csak nézte. De dolgozunk tovább, és igyekszik az edzéseken. Ami Jennert illeti: nem megyek le olyan alacsony szintre, hogy a menedzser által elmondottakat kommentáljam, erre a klubnak kell reagálnia, ha úgy gondolják, a sportigazgatónak, vagy bárki másnak. Aki látta Jennert a Balmazújváros, vagy a Puskás elleni edzőmeccseken, az tudja, hogy ott kell-e lennie vagy sem. De ezt a kérdést a sportigazgató is ugyanúgy látja, ahogy én – mondta Sivic Tomislav.


Meccsváró

Ivan Rados, a DVTK kapusa: ,,A Paks jó csapat, a három pontot kellene megszerezni. Nem lesz könnyű, de azon leszünk, hogy ez sikerüljön.”


A DVTK várható kezdőcsapata:

Rados – Okuka, Alves, Németh M., Husic – Kristic – Grumic, Koman, Gosztonyi – Bacsa, Griffiths.


A Dunaújvárostól 1 pontot levontak.


A szombati Diósgyőri VTK - MVM-Paks elsőosztályú bajnoki előtt a paksiak vezetőedzője, Csertői Aurél latolgatta az esélyeket. tovább »

Budapest, 2015. április 3., péntek (MTI) - A labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójának pénteki eredménye és további programja. tovább »

Budapest, 2015. április 3., péntek (MTI) - A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) egyeztetést kezdeményez a drukkerekkel, hogy a szurkolói kártya bevezetését bojkottal ellenző csoportok visszatérjenek a stadionokba. tovább »

Budapest, 2015. április 2., csütörtök (MTI) - Az Európa-bajnoki selejtezők miatti szünet után hétvégén a 22. fordulóval folytatódik a labdarúgó OTP Bank Liga, melynek listavezetője, a Videoton az Újpesthez látogat vasárnap. tovább »

Edelény, Kazincbarcika, Miskolc - A diósgyőri szervezett szurkolói csoportok gyűjtést szerveznek állatmentő alapítványok számára április 11-12. között Miskolcon, Kazincbarcikán és Edelényben. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!