Videó: Kupagyőztesek a Jegesmedvék!

Akt.:
Kupagyőztesek a Jegesmedvék!
Kupagyőztesek a Jegesmedvék! - © Fotó: miskolcijegesmedve.hu
A Miskolci Jegesmedvék óriási bravúrral legyőzték az EBEL-ben vitézkedő Fehérvárt, és így elhódították a Magyar Kupát is! A Macik ezzel az idén minden megnyerhető bajnoki címet megszereztek!

A mérkőzés első két percében a Jegesmedvék egy kicsit meglepték a Volánt, hiszen először egy kisebb tűzijáték keretében Gőz, Cohen majd Metcalfe tesztelte Rajnát, majd nemsokkal később Hajós közeli lövését kellett védenie a hazai kapusnak. A 3. percben jött az első hazai emberelőny, amit a Macik remekül kivédekeztek, ehhez azonban kellettek Bálizs remek védései. Átvette a meccs irányítását a Fehérvár, sorban alakították ki helyzeteiket, de Bálizs kitűnően állta a sarat. A miskolci kontrák nagyon veszélyesek voltak, a 7. percben Dansereau remek passzát Metcalfe középről tette rá, de Rajna a helyén volt, ezután pedig Becze próbálta a kaput megkerülve mattolni a hazai portást, sikertelenül. A 9. percben azonban megszerezték a vezetést a Jegesmedvék: Dansereau egy kipattanót emelt a fehérvári kapuba (1-0). Gyorsan jött a válasz: szinte pontosan egy perc múlva Bartalis lövése akadt meg a hálóban (1-1). A Fehérvár nagy tempót diktált, ám a Miskolc felvette a fordulatszámot, így egy változatos, élvezetes mérkőzés alakult ki.

Ismét miskolci vezetés

A második harmad elején inkább a küzdelem dominált – az viszont nagyon –, a kapuk ritkán forogtak veszélyben. A 6. percben Boivin ért bele egy távoli lövésbe, de Bálizst nem tudta meglepni. Ezt követően valóságos kiállítás cunami következett, amelynek a kárvallottja a Miskolc volt. A vendégek a harmad felét büntiben töltötték, így támadásépítésről szó sem lehetett, minden energiájukat a védekezés kötötte le, Bálizs pedig ihletett formában védett. A 18. percben Dudas nagy lövésébe Becze szúrt bele, és a korong a kapuba vágódott (2-1).

Becze aranygólja döntött

A harmadik harmadban nem alakult ki folyamatos játék, rengeteg játékmegszakítás tördelte a meccset. A Fehérvár nagy fölényben játszott, ám a Jegesmedvék elképesztő védekező munkát végeztek, és kontrákkal veszélyeztettek is. A nagy nyomás alatt csak egyszer horpad be a miskolci védelem, a 16. percben Sikorcin találta meg az utat hálóig (2-2). A lefújás előtti másodpercekben még Tóth került nagy helyzetbe, de Rajna védett.

A hosszabbításból két perc tel el, amikor Becze közelről betalált (3-2), így a Jegesmedvék harmadik aranyérmüket is begyűjtötték a szezonban!JEGYZŐKÖNYV

Miskolci Jegesmedvék – Fehérvár AV19

3-2 hu. (1-1, 1-0, 0-1, 1-0)

Székesfehérvári jégcsarnok, 2500 néző. V.: Kincses, Halassy, Váczi, Soós.


Miskolci Jegesmedvék: Bálizs – Boyle, Gőz, Sagert, Hajós, Popovics, Metcalfe, Nagy, Szilágyi, Láda B., Cohen, Becze, Tóth, Dansereau, O’Donnell, Dudas, Vojtkó, Budai, Miskolczi, Dósa, Fliszár, Duschek(k). Edző: Majoross Gergely.

Fehérvár AV19: Rajna – Hetényi, Ejdepalm, Szirányi, Bartalis, Benk, Marino, Varga, Kovács, Németh, Boivin, Tokaji, Banham, Sarauer, Orbán, Kóger, Wehrs, Sikorcin, Magosi, Hetényi(k). Edző: Rob Pallin.


Gól: Dansereau, Becze(2) ill., Bartalis, Sikorcin

Kiállítás: 18 perc illetve 12 perc


Majoross Gergely: – A mai mérkőzés is olyan volt, mint az egész szezonunk. Elhatároztuk, hogy végigmegyünk egy úton, és a lehető leghamarabb elérjük a célunkat. Amikor letértünk az útról, akkor magunkat rángattuk vissza a helyes irányba. Elsőéves felnőtt edzőként ilyen csapattal dolgozni elképzelhetetlen élmény volt. Nem is tudom, mi jöhet még ezután.
hirdetés


hirdet�s