Fontos kérdések

2023.12.29. 16:12

Meghaladta az egymilliót a nemzeti konzultációban résztvevők száma

Meghaladta az egymilliót a nemzeti konzultációban résztvevők száma – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára pénteken az MTI-vel.

MW

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője (b2), mellette Őri László, a Baranya Vármegyei önkormányzat elnöke (b), Bánki Erik fideszes országgyűlési képviselő (j) és Hoppál Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselője (j) a nemzeti konzultációt és a szuverenitásvédelmet érintő pécsi fórumon 2023. november 30-án

Forrás: MTI

Fotó: Katona Tibor

Dömötör Csaba tájékoztatása szerint jóval a határidő vége előtt már egymillió 14 ezren nyilvánítottak véleményt a szuverenitásvédelmi konzultációban. Ebből az is látszik, hogy nagyon sokan szeretnének állást foglalni Ukrajna uniós tagságának és finanszírozásának ügyében – írta az államtitkár, hozzátéve: a kérdés azért is különösen aktuális, mert a jövő év eleji uniós csúcson újra napirendre kerülnek a költségvetési kérdések.

Nagy a nyomás Magyarországon, hogy járuljon hozzá Ukrajna további sok tízmilliárd eurónyi támogatásához

– fűzte hozzá.

Hangsúlyozta, hogy a konzultációban ezeken a kérdéseken kívül mindenki elmondhatja véleményét az új uniós migrációs csomagról és azokról a brüsszeli követelésekről és javaslatokról is, amelyek szűkítenék a magyar gazdaság mozgásterét. A kérdésekre január 10-ig lehet válaszolni.

A korábbi tapasztalatoknak megfelelően a legtöbb kérdőívet postán küldik vissza, a konzultációban résztvevők 86 százaléka ezt a válaszadási módot választotta – ismertette az államtitkár, aki egyben a kormány nevében köszönetet mondott a konzultációban résztvevőknek, és azoknak is, akik ezután mondják majd el véleményüket.

Ha sokan állunk ki az ország szuverenitása és az álláspontunk mellett, az sokat számít majd a következő hónapok vitáiban

– olvasható a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában