Nincs új a nap alatt

2023.12.08. 05:55

A nemzeti konzultációt támadja az ellenzék

A baloldal a korábbiakhoz hasonlóan ismét a nemzeti konzultációt támadja, így jelezve, hogy számukra másodlagos a magyarok véleménye. Újabban Cseh Katalin az Európai Parlamentben panaszolta be Magyarországot, és arra kérte az uniós intézményeket, hogy lépjenek fel a mostani konzultáció ellen.

MW

Illusztráció

Forrás: Tolnai Népújság

Fotó: Mártonfai Dénes

Nemrég a független parlamenti képviselő, Hadházy Ákos a közösségi oldalára feltöltött egy videót, amelyen egy nemzeti konzultációt hirdető plakátot rongál meg, amely szerinte egy fasiszta jellegű propagandakampány része. „Egy plakát rongálása nem bűncselekmény. Lehet, hogy szabálysértés, de olyan időket élünk, amikor bizonyos szabályokat muszáj áthágni” – fogalmazott Hadházy Ákos. 

Cseh Katalin, a Momentum európai parlamenti képviselője az EP-ben elmondott felszólalásában úgy fogalmazott: az adófizetők pénzéből finanszírozott hivatalos kormányzati kampány indult, amely személyesen a bizottság elnökét gyalázza, és nyilvánvaló hazugságokat terjeszt az unióról. – Ez nem politika, ez egy gyalázatos lejárató kampány, egy dezinformációs támadás az Európai Unió ellen. Ez a ház volt az, amely a tanács javaslata alapján megválasztotta a bizottság elnökét, nem holmi Soros családi összeesküvés – magyarázta Cseh Katalin. 

CSEH Katalin
Cseh Katalin, a Momentum képviselõje az Európai Parlament plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án
Fotó: Koszticsák Szilárd / Forrás: MTI

Úgy vélte, az uniós jogszabályokat a társjogalkotók hozzák, nem globális háttérhatalmak, és ha nem ítélik el ezeket a mérgező hazugságokat, akkor azok alapjaiban rongálják az uniót – írja a Magyar Nemzet.

Arra kérte az EU-bizottságot és a parlamentet, hogy határozottan lépjenek fel ezzel a szégyenletes kampánnyal szemben, tényekkel cáfolják a hazugságokat.

A legnagyobb baloldali párt, a Demokratikus Koalíció az első pillanattól kezdve ellenséges volt tavaly a nemzeti konzultációval, szerintük ugyanis semmi értelme nem volt az embereket megkérdezni a szankciókról. Emellett Karácsony Gergely főpolgármester úgy nyilatkozott, hogy örül a szankcióknak és annak, hogy a magyar kormány sem tudta megakadályozni az elfogadásukat.

Azonban magát a konzultációt a baloldal is előszeretettel alkalmazza, igaz, jóval kevesebb sikerrel.

A teljes cikk ITT olvasható el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában