Beruházás

2024.03.03. 13:00

Ezt a két utcát kötik össze Tiszaújvárosban

Tiszaújvárosban meghosszabbítják a körforgalom egyik ágának nyomvonalát.

Fotó: MW

Tiszaújváros önkormányzata közbeszerzést írt ki a Lévay utat és Vörösmarty utat összekötő gyűjtőút építésére – az erről szóló ajánlatkérő felhívás a Közbeszerzési Értesítő február 27-i számában jelent meg. A kivitelezők jelentkezését március 12-ig várja a városvezetés. 

A legkedvezőbb árat kínáló vállalkozásnak 90 napja lesz a munkák elvégzésére. A kivitelezéssel érintett belterület a Lévay út, a Szederkényi út és a Tompa Mihály út által határolt terület. A feladat a Lévay-Szederkényi úti körforgalmú csomópont északi ágának nyomvonalát meghosszabbítva, a Vörösmarty úttal összeköttetést teremtő új 99 folyóméter hosszú gyűjtőút megépítése. Az út bal oldalán 1,5 méter széles járda épül, amit az út burkolatától 1,5 méter széles zöldsávval választ el. Az összekötő út elvi szélessége 7 méter, azonban a kezdőszelvényben a SPAR áruházhoz vezető balra forduló sáv beiktatása miatt 10,8 méteres a pálya szélessége. Az útburkolat teljes felülete: 884 négyzetméter. A forgalomtechnikai tevékenységek részeként 9 közúti jelzőtáblát telepítenek és útburkolati jeleket festenek. Az útépítés során a felszíni vízelevezetési is megtörténik. A tervezett út csapadékvíz-elvezetésére a nagyméretű nyílt árokig zárt csapadékgyűjtő csatorna létesül az újonnan kialakított út alatt. A padkák mellett összesen 6 víznyelő akna létesül. Tiszaújváros önkormányzata LED-es közvilágítást épít ki az érintett útszakasz mellett. A Sajó út mellett meglévő MVM ÉMÁSZ BHTR állomástól 113 méter hosszban egy új közvilágítási földkábelt fektetnek – erre 4 lámpaoszlopot fűznek fel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában