Miskolc

2024.01.19. 20:00

Magáncégek érdekei miatt épül út Miskolcon?

Egy portál vetette fel, hogy a Görömbölyt és Miskolctapolcát összekötő útszakasz magáncégeket szolgálna ki, azonban a városháza határozottan cáfolja ezt.

Ujlaki Attila

Fotó: Bujdos Tibor

A napokban egy portál részletezte azokat a gyanúsnak vélt egybeeséseket, amely az épülő Görömbölyt Miskolctapolcával összekötő útszakasz kapcsán gyanítanak. Azt írják, hogy „két magáncégnek” készül az épülő út. Ezt azzal magyarázzák, hogy gyanús ingatlanhirdetések jelentek meg a környező telkeknél, ahol már az út meglétét kész tényként állítják a leendő tulajdonosoknak.

A városháza cáfolja

Portálunk megkereste a miskolci városháza sajtóosztályát a felvetettekkel kapcsolatban, akik határozottan cáfolták az állítást.

Nem két magáncég érdekeltsége miatt létezik a projekt

 – hangsúlyozták. Rámutattak: az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból, vissza nem térítendő támogatás formájában történő finanszírozásból valósul meg a beruházás. Arra is kitérnek, hogy a projektben szereplő útvonalak felújításának, illetve a Miskolctapolca - Görömböly összekötő út megépítésének, kerékpáros nyom kialakításnak igénye hosszú évekre nyúlik vissza. Miskolc város szerkezetében régóta hiányzó kapcsolatok valósulhatnak meg. 

A fejlesztések illeszkednek a Miskolc Megyei Jogú Város Építési Szabályzatában foglaltakhoz is, továbbá hozzájárulnak a pályázati cél megvalósításához azáltal, hogy a városrészek között közlekedők mobilitásának feltételeit javítják. Hangsúlyozták: a támogatási kérelem 2017-ben lett benyújtva, azóta a projektelemekben változás nem történt csak annyi, hogy a kérdéses szakaszon a forgalomtechnikai tervet úgy módosították, hogy erős fogalomkorlátozást vezettek be a lakosok kifejezett kérése miatt.

Ismeretes, két sáv helyett egy, szűkítőkapuk és fekvőrendőr kiépítése, nyitott kerékpársáv az út két oldalán, 3,5 tonnás forgalomkorlátozás, teherforgalom letiltása – ezek a szakmai javaslatok, módosítások születtek a Görömbölyt Miskolctapolcával összekötő útépítés kapcsán benyújtott lakossági petícióban megfogalmazott igényekre. (A két városrészen élők a 7 méter széles autóút ellen tiltakoznak – a szerk.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában