Ez se ma volt!

2023.04.10. 14:00

Sokmilliós temetési csalássorozat

Miről írt az Észak-Magyarország, 20 éve? A megyei napilap 2003. április 10-i számából bűncselekményről értesülhettek az olvasók: a gyanúsítottak eltérő összegű számlát adtak a szolgáltatás megrendelőjének és a könyvelésnek.

ÉM

Fotó: MW

Temetési szolgáltatások igénybevevőin kerestek milliókat azok a gyanúsítottak, akik az egyik miskolci temetkezési vállalkozás dolgozóiként kettős számlát készítettek, és a cég kasszájába a megrövidített összeget fizették be – a hír az Észak-Magyarország 2003. április 10-i számának címoldalára került. A nyomozás addigi adatai szerint 2000 elejétől kurtították meg a temetkezési cég – munkáltatójuk – kasszáját olyan módon, hogy valótlan tartalmú számlákat állítottak ki a megrendelőnek. A szolgáltatást eladók nagyobb végösszeget írtak a kezükbe adott számlára, mint amekkora összeget a cég számlájára befizettek. Összességében majdnem ezerre rúg azon kegyeleti szolgáltatást megrendelők száma, akiket ily módon, esetenként tízezer és százezer forint körüli összeggel csaptak be. A cég négy dolgozóját őrizetbe vette a rendőrség, majd szabadlábra helyezték őket, miután ketten beismerték a bűncselekmény elkövetését, ketten pedig részleges beismerő vallomást tettek. Kisebb értékre üzletszerűen elkövetett csalás alapos gyanúja miatt kezdeményezték az eljárást ellenük – foglalta össze a borsod-abaúj-zempléni napilap. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában