Újrakezdés, a tragédia után

2023.02.15. 11:46

Két éves áramszámla díjat vállal át a miskolci Fidesz-KDNP

A kormánypárt helyi frakciószövetsége, ilyen módon is segít a szilveszteri paneltűz károsultjainak.

UA

Kántorné Szinai Erika köszönetét fejezte ki mindenkinek, akik eddig is segítették őket

Fotó: Ádám János

Petárda okozott tüzet 2022. december 31-én este Miskolcon,  a Középszeren. . Egy lakás teljesen kiégett. Azóta számtalan felajánlás érkezett a károsult családhoz, egy alapítványi számlára pedig minden jóérzésű segítő adakozhatott lehetőségeihez mérten. 

Egy élet munkáját azonban nem lehet néhány hét alatt újrateremteni, ezért a Fidesz és a KDNP miskolci frakciószövetsége úgy döntött, hogy kapcsolatot keresve a helyi áramszolgáltatóval, jelentős segítséget nyújtanak a lakástűzben érintett családnak.

Átvállalva

Ez a segítség 24 hónapnyi áramszámla díj átvállalását jelenti. 

Jelen esetben mintegy 200 ezer forint támogatást jelent a károsultaknak

– erről beszélt dr. Nagy Ákos, a miskolci Fidesz frakcióvezetője szerdán, bejelentve a döntésüket. Hozzátette: szerencsésnek tartják, hogy emberi életet nem követelt a tűzeset. „Nem volt kérdés, hogy első perctől kezdve segítsük a károsult családot, de most arra jutottunk, hogy egy jelentősebb segítséget nyújtunk számukra, hiszen ezekben a nehezebb időkben minden forint számít” – hangsúlyozta. 

Molnár Péter, a miskolci KDNP frakcióvezetője arról beszélt, hogy az, aki tud segíteni és tud adni, azzal nem szegényebb lesz, hanem gazdagabb. „Ez a paneltűz ráirányította a figyelmet olyan problémákra, amikkel később foglalkozni kell, de most az a legfontosabb, hogy segítsük a családot” – mondta. 

Kántorné Szinai Erika köszönetét fejezte ki mindenkinek, akik eddig is segítették őket és a mostani segítségnek is nagyon örült. Az esemény végén a szolgáltató képviselője és a károsult szimbolikus kézfogással "hitelesítette" a felajánlást. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában