Tűzeset

2022.12.31. 20:26

Lakástűz elől menekítettek Miskolcon (frissítve fotókkal, videókkal)

Több lakónak is el kellett hagynia szilveszterkor az otthonát egy avasi panelházban keletkezett tűz miatt.

Frissítés 21:44

Bujdos Tibor fotóriporter kollégánk a helyszínen járt, és fotókat is készített.

A helyszínen szerzett elsődleges információi alapján úgy tudjuk, hogy abban a lakásban, ahol az erkély kigyulladt, senki nem volt otthon. Ez alapján feltételezhető, hogy egy felső emeletről ledobott petárda, vagy tűzijáték okozhatta a tüzet. Úgy tudjuk, abban a lakásban egy szoba kiégett. Szintén helyszíni, meg nem erősített információ szerint több embert elvittek a mentők füstmérgezés gyanújával, köztük egy rendőrt, aki információink szerint egy csecsemőt is lehozott a felsőbb emeletekről.

Frissítés - Visszatérhetnek a lakók otthonukba

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint, a városi hivatásos tűzoltók a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett négy vízsugárral rövid időn belül megfékezték a lángokat. A munkálatok idejére a ház lakónak ideiglenesen el kellett hagyniuk otthonukat, számukra melegedő autóbuszt biztosítottak erre az időre. A tűzoltók befejezték az utómunkálatokat, a lakók elkezdtek visszatérni a lakásokba.

---

A tűzoltóktól kapott tájékoztatás szerint, a Középszer 13. szám alatt csaptak fel a lángok egy harmadik emeleti lakásban szilveszter este. Erről Rinyu Zsuzsanna, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője nyilatkozott szerkesztőségünknek.

A miskolci tűzoltók hat járművel érkeztek a helyszínre, a lángokat azóta eloltották. Sok lakó melegedő buszban várja, hogy visszamehet-e majd a lakásába.

Videó forrása: Új Miskolcon Láttam/Facebook

Folyamatosan frissül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában