Fellebbezés

2024.03.09. 09:20

Kalapáccsal megölte, aztán feldarabolta az apját - folytatódik a büntetőper

Az ügyész kevésnek a vádlott és az ügyvéd soknak tartja a kiszabott 7 év börtönt.

Boon.hu

Szörnyű horrortörténet Ózdról - A fotó illusztráció

Fotó: Akhenaton Images

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a férfi 2010-ben költözött Angliába szüleivel és testvéreivel. Az apa 2015-ben hazaköltözött, mivel a családtagokkal megromlott a viszonya. 2020 augusztusában azonban meglátogatta őket, majd fiával, az ügy vádlottjával együtt repült vissza Magyarországra.

A koronavírus járvány kezelése kapcsán bevezetett intézkedések miatt két hétre karanténba kényszerültek, amelyet ózdi házukban töltöttek. Ebben az időszakban többször vitába keveredtek, amelyek során régi sérelmek is szóba kerültek.

Italozni kezdtek 

2020 szeptemberében, a karantén lejártakor megbeszélték, hogy szeszesitalt vásárolnak majd, amelyet közösen elfogyasztanak. Az apa már a délutáni órákban fogyasztott az alkoholos italból, a fiú csak a késő esti órákban ivott egy kisebb mennyiséget. Ezt követően ismét vita alakult ki a két férfi között. Ennek során az apa egy kalapáccsal fenyegette a fiát. Ő erre válaszul előbb ököllel, majd a dulakodás közben tőle elvett kalapáccsal két alkalommal fejen ütötte apját, aki életét vesztette.

A fiú el akarta tüntetni a holttestet

Ennek érdekében két nappal később, az interneten keresztül hordót és kénsavat vásárolt, majd az addig a kamrában tárolt tetemet egy fűrésszel feldarabolta és a részeket egyenként feloldotta. A szúrós szagra, bűzre felfigyelő szomszédok értesítették a rendőrséget, akiknek a férfi beismerte tettét.  

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2023. szeptemberében a vádlottat emberölés bűntette miatt 7 év börtönbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A Debreceni Ítélőtábla március 13-án kezdi el tárgyalni az ügyet - tudta meg a boon.hu.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában