Brutalitás

2022.09.12. 08:43

Megölte az apját, a holttestét feldarabolta és kénsavban feloldotta Ózdon

Tragédiával végződött a két hetes Covid-karantén végét megünnepelni akaró családi buli Ózdon.

ÉM

Fotó: Shutterstock

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 25 éves férfi ellen emberölés bűntette miatt, aki 2020. szeptember közepén Ózdon a családi házukban apjával italozott, szóváltásba keveredtek, az apja egy kalapácsot vett fel és azzal fenyegette, mire a vádlott ellökte, elvette tőle a kalapácsot és azzal többször fejen ütötte apját. A bántalmazás következtében meghalt apja holttestét a fiú a spájzban tárolta. Később hogy megszabaduljon tőle, feldarabolta, és kénsavban egyenként feloldotta.

A karantén végét ünnepelték meg 

A vádirat szerint a vádlott a szüleivel 2014. augusztusában Angliába költözött, ahonnan az apja 2015-ben visszajött Magyarországra, azonban 2020. augusztusan látogatóba újból kiutazott.  

A hónap végén a vádlott és apja Magyarországra utaztak, a Covid-járvány miatt az ózdi családi házukban töltöttek két hét karantén időszakot, és ennek lejártát úgy ünnepelték, hogy alkoholt vásároltak, és a délutáni órákra mindketten leittasodtak. 

Korábbi családi sérelmeiket felemlegetve, szóváltás alakult ki közöttük, melynek során az apa egy kalapáccsal fenyegette meg a vádlottat, azonban a vádlott ököllel fejen ütötte az apját, majd az ágyra lökte, elvette tőle a szerszámot, és azzal két esetben olyan erővel fejen vágta, hogy a helyszínen elhalálozott.

Hordóban oldotta fel a testet 

A vádlott az apja holttestét a spájzban tárolta, de meg akart szabadulni tőle, ezért a rákövetkező napokban rendelt 100 liter 97 százalékos kénsavat és egy 200 literes hordót. A holttestet feldarabolta, és egyenként a kénsavval megtöltött hordóba helyezve feloldotta. A cselekménye rendkívül szúrós szaggal és bűzzel járt, a szomszédok bejelentésére kiérkező rendőröknek elismerte apja megölését. 

Az ügyészség a büntetlen előéletű letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában