Döbbenet!

2022.10.02. 19:46

A spájzban darabolta fel az apja holttestét

Leittasodtak, majd előkerültek a régi sérelmek és egy kalapács.

ÉM

Egy kalapács volt a gyilkos eszköz

Fotó: Shutterstock

Előkészítő ülést tart szerdán a Miskolci Törvényszék annak a férfinak az ügyében, aki a vádirat szerint megölte, majd egy kénsavval teli hordóba tette apját. Az ügyészség szerint a vádlott 2014 augusztusában költözött Angliába szüleivel és testvéreivel. Az apa 2015-ben hazaköltözött, mivel a családtagokkal megromlott a viszonya. 2020 augusztusában azonban meglátogatta őket, amikor is a fiával, a vádlottal együtt repült vissza Magyarországra. 

A koronavírus járvány miatt két hétre karanténba kényszerültek, amelyet ózdi házukban töltöttek. Annak lejártát szerették volna megünnepelni, ezért 2020. szeptember 13-án alkoholt vásároltak, délutánra leittasodtak és korábbi sérelmeik miatt veszekedni kezdtek. A sértett egy kalapáccsal fenyegette a vádlottat, aki előbb ököllel, majd a kalapáccsal többször fejen ütötte apját, aki életét vesztette. A vádlott el akarta tüntetni a holttestet, amelynek érdekében két nappal később interneten keresztül hordót és kénsavat vásárolt, majd az addig a spájzban tárolt tetemet egy fűrésszel feldarabolta és egyenként feloldotta. A szúrós szagra, bűzre felfigyelő szomszédok értesítették a rendőrséget, akiknek a férfi beismerte tettét. 

A büntetőeljárási törvény alapján – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – a bíróság előkészítő ülésen ítélettel dönthet a vádlott büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában