Sokkoló

2023.09.15. 13:54

Feldarabolta és savban oldotta fel apját Ózdon

Ózd - Emberölés bűntette miatt ítélte el a Miskolci Törvényszék azt a férfit, aki meggyilkolta, majd egy kénsavval teli hordóba tette apjának feldarabolt maradványait.

Soós Péter

A bíróság meghozta ítéletét

Fotó: SP

A vádirat szerint a vádlott 2014 augusztusában költözött Angliába szüleivel és testvéreivel. Az apa 2015-ben hazaköltözött, mivel a családtagokkal megromlott a viszonya. A bírói indoklásban elhangzott azonban, hogy már a vádlott gyerekkorában is rossz volt a kapcsolat a sértett és családja közt F. Gábor Krisztián vallomása alapján.

Még egy csapás 

2020 augusztusában az apa meglátogatta a családot Angliában, majd a fiával repült vissza Magyarországra. A koronavírus-járvány miatt két hétre karanténba kényszerültek, amelyet ózdi házukban töltöttek. A lezárás lejártát szerették volna megünnepelni, ezért 2020. szeptember 13-án együtt berúgtak, ezt követően pedig korábbi sérelmeik miatt veszekedni kezdtek. A sértett egy kalapáccsal fenyegette a vádlottat, aki előbb ököllel megütötte, majd az ágyra lökte apját, ekkor került hozzá a kalapács. A szerszámmal előbb fejen ütötte őt, s mivel később életjeleit ellenőrizve azt vette észre, hogy nem halt meg, még egy csapást mért rá – ismertette a tárgyaláson a bíró. Ezután az idősebb férfi órákig haldokolt a szakértői vélemények szerint, majd életét vesztette.

Száz liter kénsav 

Szintén a bíró olvasta fel, hogy ezután a férfi 10-15 percig állt a vádlott felett, és azon gondolkozott, miként tüntethetné el a holttestet – ez ugyancsak a vádlott vallomásából derült ki. Interneten keresett rá a lehetőségekre, majd később a világhálón keresztül hordót és 100 (!) liter kénsavat vásárolt; az addig a spájzban tárolt tetemet egy fűrésszel feldarabolta és a testrészeket egyenként feloldotta. A szúrós szagra, bűzre felfigyelő szomszédok értesítették a rendőrséget, akiknek a férfi rögtön beismerte tettét. 

A törvényszék a vádlottat emberölés bűntette miatt hét év börtön fokozatú szabadságvesztésre, mellékbüntetésül hét év közügyektől eltiltásra ítélte.

A büntetés-kiszabás során enyhítő körülményként vette figyelembe a vádlott személyiségében kirajzolódó körülmények mellett büntetlen előéletét, beismerő vallomását, őszinte megbánását és együttműködő magatartását, ugyanakkor súlyosbító körülményként értékelte, hogy a bűncselekményt közeli hozzátartozója sérelmére követte el, valamint a hasonló jellegű cselekmények Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei és országos szintű elszaporodottsága is ilyenként esett latba.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott, az ügyész és a védő is három munkanapot tartottak fenn a nyilatkozattételre - tudta meg a boon.hu.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában