Tilosban

2024.02.07. 11:40

Videón, ahogy átszáguld egy autós a piroson Miskolcon – nem jutott messzire

Nem sejtette, hogy a miskolci bolt parkolójából figyelnek a rend éber őrei.

A közlekedési jelzőlámpa jelzéseinek figyelmen kívül hagyása a legsúlyosabb szabályszegések közé tartozik, amelynek következménye tragikus is lehet.

A tragédiák megelőzésének érdekében a Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya rendszeresen tart közúti ellenőrzéseket. A rendőrök legutóbb (2024.02.05.) több esetben is intézkedtek Miskolcon. Többek között olyan sofőrrel szemben, aki a közlekedési jelzőlámpa tilos jelzését figyelmen kívül hagyva hajtott tovább. Továbbá négy olyan sofőrrel szemben is intézkedtek, akik nem használták a biztonsági övet, egy esetben ittas járművezetés miatt szabtak ki bírságot, ahogy azokkal szemben is, akik vezetés közben használták a mobiltelefont. S, amikor az egy is sok: 749 alkoholszondából egy mutatott pozitív értéket.

Az utak biztonságáért, és a balesetek elkerüléséért a legtöbbet a közlekedők tehetnek azzal, hogy a szabályokat betartva, türelmesen, egymásra odafigyelve, toleranciát és empátiát mutatva vesznek részt a közlekedésben - tudatta a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei rendőrség.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában