Ez csúnya volt!

2024.01.11. 15:00

A lány jóhiszeműen segített a férfinak, aki cserébe gonosz dolgot tett a szerencsi állomásnál - videóval

Szerencs - A tolvaj először felmérte a terepet, egy ürügy kapcsán elővetette későbbi áldoztával a telefonját, amit később ellopott.

Boon.hu

A férfi hátulról támadt a lányra.

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei rendőrség

Egy fiatal lány leszállt Szerencsen a vonatról, majd egy fiatalember megkérdezte tőle, mikor indulnak a vonatok. A megszólított megmutatta telefonján a szükséges információkat, majd hazafelé indult.

A taktaszadai férfi követte őt, majd szorosan a lány mögé ért, és kikapta a kézben tartott értékes telefont, majd a tolvaj elmenekült.

A bejelentést követően a Szerencsi Rendőrkapitányság munkatársai 48 órán belül azonosították, majd elfogták a tolvajt, akivel szemben eljárást indított a hatóság. A rendőrök a nyomozás eredményeként visszaadták jogos tulajdonosának a telefont - tudta meg a Boon.hu.

 

A rendőrök a nyomozás eredményeként visszaadták jogos tulajdonosának a telefont.
Forrás: police.hu

A rendőrség felhívja a figyelmet, ha egyedül közlekedünk, nem célszerű olyan tájékoztatást adni, ami az adott környezetben elérhető, például pályaudvarokon az idő és a menetrendek. Esetünkhöz igazítottan, ha egy pályaudvaron megkérdezik mennyi az idő, vagy a vonatok felől érdeklődnek, célszerű az információhoz irányítani az érdeklődőt. Ilyenkor semmi esetre se mutassuk meg óránkat, telefonunkat. A zsebben tartott értékek nem látszanak, így a rejtés egyfajta védelmet biztosít.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában