Veszély

2023.12.21. 08:35

Csaknem tragédia történt a mérgező gáz miatt Alsótelekesen és Alsózsolcán

Életet mentett a szén-monoxid érzékelő Alsótelekesen, míg Alsózsolcáról többen is kórházba kerültek szén-monoxid mérgezés gyanújával.

Fotó: Shutterstock/Illusztráció

Alsótelekesen, egy Ady Endre utcai családi házban megszólalt a szén-monoxid érzékelő, az ingatlanban gázkonvektor üzemelt. A helyszínre riasztott szendrői hivatásos tűzoltók méréseket végeztek és kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. A tulajdonost további megfigyelésre kórházba szállították a mentők. 

A miskolci tűzoltók nem sokkal később Alsózsolcára vonultak, a Kossuth Lajos utcába, ahonnan egy személy rosszullét miatt kórházba került, tünetei alapján enyhébb szén-monoxid mérgezést szenvedett. A kórháztól érkezett jelzés alapján a házban további két ember tartózkodik. A kiérkező egység egy nyílt égésterű fali gázkazán környezetében végzett mérések alapján szén-monoxid jelenlétét tapasztalta, a ház otthon tartózkodó két lakóját a mentőszolgálat kórházba szállította - tudatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában