Megdöbbentő eset

2023.10.17. 14:18

Majdnem meghalt egy férfi Onga határában

Egy közeli ismerős osztott meg részleteket a szikszói férfi állapotáról, aki három napig volt egy több mint 50 kilogrammos beton ajtó alatt étlen-szomjan.

Boon.hu

A miskolci hivatásos tűzoltók a mentőkkel együttműködve kiemelték a bajbajutottat

Fotó: MW

Stabilizálódott annak az idős szikszói férfinak az állapota, akit még csütörtökön szállítottak súlyos sérülésekkel a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kórházba – erről írt portálunknak egyik olvasónk. Történt ugyanis, hogy október 12-én csütörtökön riasztották a hozzátartozók a 112-es telefonszámon a hatóságokat egy életveszélyesen megsérült férfihoz. 

A kiérkező mentősöket is meglepte a látvány. Egy férfi szorult a Szikszó és Onga közti üdülőövezetben egy beton pince lejáró ajtaja alá

– részletezte. Arra is kitért, hogy a férfi az előzetes információk alapján három napig volt étlen-szomjan a több mint 50 kilogrammos beton ajtó alatt. „A kezei és lábai szorultak be, így lógott lefelé és próbált segítséget kérni, de mindhiába. Ezen a Turul övezetnek hívott területen ugyanis jelenleg nincsenek állandó lakosok” – írta a férfi ismerőse. Hozzátette: a hozzátartozóknak tűnt fel, hogy napok óta nem érik el az egyedül élő férfit. 

„Mikor megtalálták a férfi olyan súlyos állapotban volt, amilyet még a kiérkező hatóságok is meglepetéssel fogadtak. A gyors segítségnek és a kiérkező mentősök, tűzoltók munkájának köszönhetően a férfi életben maradt, de olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életmentő műtétet kellett rajta végrehajtaniuk, melynek során az ajtó által elszorított végtagokat kénytelenek voltak amputálni” – írta. Azt is megtudtuk, hogy a beteg a műtét óta jobban van, állapota stabil. 

Az esettel kapcsolatban megkerestük a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot. Dojcsák Dávid sajtószóvivő megerősítette az eset tényét. 

„Egy vízóraaknába esett ember mentéséhez kérték a tűzoltók segítségét október 12-én reggel Onga külterületén. A miskolci hivatásos tűzoltók a mentőkkel együttműködve kiemelték a bajbajutottat a körülbelül egy méter mély aknából, és átadták őt a mentőknek” – írta. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában