Prevenció

2023.05.18. 08:00

A drogokról iskolásoknak

Az edelényi rendőrök a szendrői diákoknak tartottak bűnmegelőzési előadást.

Forrás: police.hu

Az Edelényi Rendőrkapitányság munkatársa dr. Sáhó Anna r. hadnagy 2023. május 16-án délelőtt a Szendrői Apáczai Csere János Általános Iskolában, 6. osztályos diákoknak tartott drogprevenciós előadást.

A program során szó esett az illegális drogokról és azok használatának veszélyeiről, valamint az alkoholfogyasztás következményeiről, illetve a dohányzás - az elfbar és a snüssz -  egészség- és környezetkárosító hatásairól. A prevenció keretei között a bűnmegelőzési szakember egy kisfilmet is levetített a gyerekeknek, mely a felelőtlen bulizás következményeire hívta fel a figyelmet.

Kérdésként merült fel az internethasználat előnyei, illetve hátrányai, az internet- és telefonfüggőség, az áldozattá válás, a chatprogramok, a közösségi oldalak, valamint a netes vásárlások lehetséges hátrányai is.

Az előadás végén a hadnagy tájékoztatta a diákokat a 112-es segélyhívó jogszerű használatáról, illetve arról, hogy a tréfának szánt hívás milyen következményeket vonhat maga után - adta hírül a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában