Ítélet lehet

2023.02.19. 16:24

Hármas, halálos balesetet okozott a 3-as főúton

Nyilvános ülést tart hétfőn a Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa annak a vádlottnak az ügyében, aki 2020 decemberében halálos kimenetelű közlekedési balesetet okozott Mezőkövesd külterületén.

BOON

Forrás: police.hu

A Mezőkövesdi Járásbíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott nő Mezőkövesd külterületén közlekedett, amikor a 3-as számú főút egyik kereszteződéséhez érve nem észlelte a Budapest irányából érkező sértett gépkocsiját, ezért a kereszteződésbe behaladt és balra kanyarodott. A két autó összeütközött, amelynek hatására a sértett autója a szemközti sávba sodródott és frontálisan egy harmadik járműnek csapódott.

A sértett a helyszínen elhunyt, a szemből érkező autó vezetője pedig 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az elsőfokú bíróság a vádlottat közúti baleset okozásának vétsége miatt 1 év, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre és 2 év 4 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte és egyúttal előzetes mentesítésben részesítette. Az ítéletet a vádlott és védője tudomásul vette, míg az ügyész súlyosítás érdekében jelentett be fellebbezést.

A hétfői másodfokú ülésen akár az eljárás befejezése is várható a Miskolci Törvényszék tájékoztatása szerint.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában