Lebukott

2023.01.29. 18:00

Eltiltották, mégis vezetett. Szerencsen kapták el...

Idén nyárig nem ülhetett volna a vezetőülésbe. Nem tudta kivárni az eltiltás végét.

A Szerencsi Járási Ügyészség járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétsége miatt emelt vádat egy férfival szemben. A vétkes férfit a Miskolci Járásbíróság az engedély nélküli vezetés szabálysértése miatt 2022. június 20-án - jogerős  végzésével - 12 hónap időtartamra, tehát 2023. június  19-ig a közúti járművezetéstől eltiltotta. Erről a férfit is értesítették, tehát tudott róla. 

Az ominózus férfivádlott ennek ellenére 2022. november  27-én 10 óra körül Szerencsen, a Szegfű úton vezetett egy személygépkocsit, amikor rendőrjárőrök közúti ellenőrzés alá vonták, melynek során megállapították, hogy a férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezik és közúti járművezetés eltiltás hatálya alatt áll.

Újabb eltiltás várhat rá 

A férfi  a jármű vezetésére jogszabályban meghatározott, érvényes vezetői engedéllyel tehát abban az időben semmiképpen sem rendelkezett. Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában