Életveszély

2022.10.03. 09:03

Megszúrták, de még megverte támadóját

Egy miskolci taxiállomáson kialakult vitás helyzetből lett majdnem tragédia.

ÉM

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség egy 21 éves férfi ellen, aki egy taxiállomáson kialakult vitás helyzetben élettársa miatt a helyszínre érkező nő kezéből kivett egy 18 centiméteres pengehosszúságú kést, és amikor a sértett férfi megpróbálta megnyugtatni, rátámadt, ököllel többször megütötte és mellkason szúrta.

A vádirat szerint 2021. november hónap elején, az esti órákban Miskolcon egy baráti társaság az egyik taxiállomás felé indult, hogy Felsőzsolcára utaznak. A társaság tagjai voltak a sértett férfi, egy férfi rokona és egy nő. Útközben találkoztak a vádlottal, akivel ez alkalommal a helyszínen tartózkodott a sértettel, valamint a vádlottal is korábban érzelmi viszonyt folytató nő és még egy férfi.

A vádlott a korábbi párkapcsolat miatt haragudott a sértettre. A társaság szétvált, a sértett és a vele lévő két nő és két férfi taxiba akartak szállni, viszont amikor beültek, megjelent az egyik férfi élettársa, kezében egy 18 centi pengehosszúságú konyhakéssel, és azt kiabálta a taxisofőrnek, hogy ne vigye őket sehová, mert nincs pénzük. Ekkor az autóból kiszállt a férfi és az élettársát átkergette az út másik oldalára, mire a vádlott odament a nőhöz, és egy erőteljes mozdulattal kivette a kezéből a kést, és visszaindult a gépjárműnél tartózkodók irányába.

Légmell és vérmell

A sértett férfi ekkor odalépett hozzá, és megpróbálta megnyugtatni, azonban a vádlott ököllel két alkalommal a fején és a mellkasán megütötte, majd a késsel mellkason szúrta. A sértett védekezett, igyekezett kivédeni az ütéseket, és a dulakodás közben földre vitte a vádlottat, mozgásképtelenné tette, és felszólította, hogy dobja el a kést. 

A vádlott ezután felállt, valóban eldobta a kést és azonnal elszaladt. A férfi ekkor vette észre, hogy véres a ruházata és szúrás érte. 

A cselekmény következtében szúrt sérülést szenvedett el, amely a mellüreget is megnyitotta, légmell és vérmell keletkezett, amely közvetett életveszélyes állapotot eredményezett.

Az ügyészség a büntetett előéletű többszörös és különös visszaeső, más ügyben szabadságvesztés büntetését töltő vádlottal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában