Rendőrségi hír

2019.08.02. 08:30

Speedet és tablettákat terítettek Miskolcon

Előbb csak a barátnőjének szánta, majd teríteni kezdték a drogot.

Illusztráció

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra rendelte el annak a két nőnek és egy férfinak a letartóztatását, akik a gyanú szerint 2019 júliusában több alkalommal is kábítószert értékesítettek egymás között és ismeretlen személyeknek Miskolcon. A rendelkezésre álló adatok szerint az egyik nő már hosszabb ideje, kifejezetten értékesítés céljából szerezte be a kábítószert, amit főként a gyanúsítottak másik női tagjának adott el. Végül a nő harmadik társuknak adta tovább az amfetamint, hogy azt rendszeresen teríteni tudják Miskolcon. Az eladásra szánt speed grammját 4000 forintért, míg a tabletták darabját 3500 forintért adták el.

A gyanúsítottakkal szemben kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt indult büntetőeljárás, mely 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, ezért a bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak félve a várható büntetéstől megszöknének vagy elrejtőznének a hatóságok elől.

Az sem zárható ki, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a tanúk befolyásolásával, a tárgyi bizonyítékok megsemmisítésével veszélyeztetnék a büntetőeljárás sikerét, illetve újabb bűncselekményt követnének el. A bíróság ezért úgy látta, hogy az eljárás eredményessége a letartóztatásukkal biztosítható. A végzés nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában