Elismerés

2023.01.24. 15:00

Londonból ajánlják az irotai szálláshelyet

A World Green Building Council ajánlja az Irota EcoLodge-t. Nem az első eset, hogy nemzetközi szinten figyelnek fel az irotai holland csodára.

ÉM

Lennard de Klerk és Jeroen van Drunen Irotán megalkotta Magyarország egyetlen klímasemleges, teljesen zöld szálláshelyét

Fotó: Ádám János

A londoni székhelyű szervezet azt írja magáról: "A World Green Building Council (WorldGBC) katalizálja a fenntartható és dekarbonizált épített környezetek elterjedését mindenki számára, mindenhol. Vállalkozásokkal, szervezetekkel és kormányokkal működünk együtt a Párizsi Megállapodás és az ENSZ fenntartható fejlődésre vonatkozó globális céljainak megvalósítása érdekében. A rendszerváltoztatási megközelítés révén kihívást jelentünk a megszokott üzletmenetben, ösztönözzük a piaci változásokat, és támogatjuk a legjobb gyakorlatokat, hogy elérjük ágazatunk 2030-as szén-dioxid-mentesítési és fenntarthatósági céljait".

A szervezet videós anyagban, cikkben ajánlotta követői figyelmébe az irotai, környezetbarát módon épített és működtetett EcoLodge üdülőhelyet. Mint írják: Egy vidéki magyar faluban fényűző, fenntartható üdülőhelyet találni, ez az Irota EcoLodge. A 720 nm-es ingatlan három nyaralóval és természetes úszómedencével rendelkezik, amely bizonyítja, hogy a luxus és a fenntarthatóság kéz a kézben járhat.

Az EcoLodge építése során a tulajdonosoknak konkrét fenntarthatósági céljai voltak a nettó zéró szén-dioxid kibocsátás elérése érdekében. Ezt napenergia, közeli erdőkből származó tűzifa és lehetőség szerint felhasznált körforgásos építőanyagok felhasználásával érte el. A békés menedék megteremtéséhez használt fenntartható gyakorlatok arra ösztönözték látogatóit, hogy saját otthonukban gyakorolják az itt alkalmazott módszereket – írták meg tapasztalataikat.

Az Irotán otthonra talált Lennard de Klerk és Jeroen van Drunen, illetve az Irota EcoLodge történetét már megismerhették olvasóink, hiszen korábban meglátogattuk őket és egy riportban számoltunk be Magyarország egyetlen klímasemleges, teljesen zöld szálláshelyéről.

Nem ez az első nemzetközi elismerés a szálláshelynek, elnyerték már az E.On Global Energy Award-ot, illetve a Corporate Livewire Prestige Award győztesei lettek az Év üdülőháza – Magyarország kategóriában is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában