Füzér vár. Mindenkit

2023.01.17. 15:00

Félmilliárd forintból épül rendezvénytér

Akár tízezer ember is szórakozhat majd egyszerre a településen, a hely nevezetessége, a füzéri vár alatt.

BSZA

Füzér vára jelentősen növelte a település vonzerejét. Ez is indokolja az új rendezvénytér kialakítását

Fotó: Mirkó István

Közel félmilliárd forint támogatást nyert el Füzér egy rendezvénytér kialakítására, amely tökéletes helyszínt biztosít majd nagyobb eseményeknek, különböző fesztiváloknak, színes programsorozatoknak. 

Mindezt dr. Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője közölte közösségi oldalán. Hozzátette: a rendezvényhelyszínen a tervek szerint akár tízezer ember is szórakozhat majd egyszerre. A honatya emlékeztetett rá, hogy a füzéri vár felújításával jelentősen megnőtt a település idegenforgalma, véleménye szerint a turisztikai vonzerőt az új rendezvénytér tovább erősíti, ha elkészül. 

A beruházás keretében a település sportpályáján körülbelül 300 négyzetméter alapterületű rendezvényszínpad épül, a hozzá tartozó színpadi kiegészítőkkel, eszközökkel. A jelenleg meglévő sportöltöző helyén megközelítőleg 120 négyzetméteres alapterülettel rendelkező beléptető-szerviz épület épül, amely magában foglalja a rendezvénytérre érkező közönséget kiszolgáló alapvető szerviz- és infrastrukturális szolgáltatásokat, például a vizesblokkokat, öltözőket. Emellett a rendezvénytéren többek között kiépülnek a közlekedőutak, valamint a rendezvénytérhez szükséges napelemes elektromos hálózat, közművek kialakítása is megtörténik – sorolta dr. Hörcsik Richárd.

Hozzátette: tervben van még egy rendezvényszervező iroda és egy információs központ kialakítása, továbbá egy központi parkoló és az országos közúthoz kapcsolódó buszöböl kivitelezése is. Az országgyűlési képviselő köszönetet mondott a magyar kormánynak, valamint az Európai Uniónak a támogatásért, valamint Horváth Jenőnek, Füzér polgármesterének az eredményes közös munkáért.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában