Foci vb 2022

2022.11.22. 18:57

Ochoa pontot mentett Mexikónak

Megvan a vb első elhibázott 11-ese, ami Lewandowski nevéhez fűződik.

Az argentinok váratlan veresége miatt még nagyobb lett a tét a labdarúgó világbajnokság C-csoportjának második meccsén, ugyanis Mexikó és Lengyelország egy győzelemmel óriási lépést tehetett volna a továbbjutás felé, és ezzel együtt mélyre lökhette volna a másikat. Ennek ellenére, vagy lehet, hogy éppen ezért, az első félidő nem volt szuper és élvezetes, a mexikói szurkolók által teremtett hangulat emelte világbajnoki szintűvé az összecsapást. A második játékrészben azért több volt: az 58. percben Lewandowski hagyta ki az általa kiharcolt 11-est, illetve Ochoa védett bravúrral. Ez volt a mostani vb első elhibázott büntetője, ami sokba kerülhet még a lengyeleknek, ugyanis utána is érintetlenek maradtak a kapuk.

C-csoport, 1. forduló

Mexikó – Lengyelország 0-0

Doha, 39 369 néző. V.: Beath (ausztrál).

Mexikó: Ochoa – J. Sánchez, Montes, H. Moreno, Gallardo – H. Herrera (C. Rodriguez, 71.), E. Álvarez, Chávez – Lozano, H. Martín (Jimenez, 71.), Vega (Antuna, 84.). Szövetségi kapitány: Gerardo Martino.

Lengyelország: Szczesny – Bereszynski, Glik, Kiwior – Cash, Kaminski, Krychowiak, Szymanski (Frankowski, 71.), Zalewski (Bielik, 46.) - Zielinski (Milik, 87.), Lewandowski. Szövetségi kapitány: Czeslaw Michniewicz.

A csoport állása: 1. Szaúd-Arábia 3 pont, 2-3. Mexikó és Lengyelország 1-1 pont, 4. Argentína 0 pont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!