BOON Sziréna

2016.12.07. 09:23

Baleset egy miskolci sütőüzemben - 15 millió forintos sérelemdíjért pereskedik Richárd

Miskolc - A rendőrség még nem fejezte be a nyomozást a leszakított karú férfi ügyében.

Miskolc - A rendőrség még nem fejezte be a nyomozást a leszakított karú férfi ügyében.

A Miskolci Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság kedden tartotta az első tárgyalást annak a fiatal férfinek az ügyében, aki munkavégzés közben Miskolcon balesetet szenvedett és a tésztagyúró gép leszakította a jobb alkarját.

Jelezte a hibát

A betanított tésztagyártóként dolgozó felperes kártérítés megfizetése iránt indított peres eljárást, mivel idén június 30-án munkavégzés közben balesetet szenvedett és a száraztésztagyártó gép jobb kezét behúzta és jobb alkarját leszakította.

A felperes K. Richárd kereseti kérelmében 15 millió forint sérelemdíj megfizetésére kéri kötelezni az alperest, azt a miskolci sütőüzemet, amelynél dolgozott és amelynek pékségében történt vele a baleset. A maradandó károsodást szenvedett férfi arra hivatkozott, hogy többször jelezte a balesetet okozó gép hibáját, melynek javításáról munkáltatója nem intézkedett, a munkavédelmi előírásokat nem tartották be.

Sokkot kapott…

Richárd a baleset után nem sokkal – lapunknak nyilatkozva – elmondta, hogy karja elvesztése után az addig természetes tevékenységek is nehézzé váltak. Meg kellett tanulnia például bal kézzel írni. Büszkén mesélte, hogy takarítani és sepregetni már tud, mert nem szeretné, ha minden házimunka a feleségére hárulna. Azt is elárulta kollégánknak, hogy a balesetet szeretné minél hamarabb elfejteni, de nyilván ez nem lesz egyszerű.

Richárd azt mondta, nem emlékszik rettenetes fájdalomra, csak arra, hogy sokkot kapott és ordibált. Miután a gép letépte a karját, még volt annyi ereje, hogy a telefonján megírja a feleségének, mi történt. Aztán jöttek a mentők, mondta nekik, hogy altassák el, mert nem bírja. Mint mondta, olyan munkát keres magának, amelyet ilyen helyzetben is képes ellátni.

A rendőrség még nyomoz

Az ügyben egyébként nyomozást folytat a Miskolci Rendőr kapitányság is „foglalkozáskörében elkövetett gondatlan veszélyeztetés” címén. Az eljárás még egyáltalán nem ért véget, a rendőrség szakértőket is bevont az eljárásba. Érdekes helyzet, hogy még a rendőrségi nyomozás lezárulta előtt indították el a polgári peres eljárást, amikor még nem tudni, milyen megállapítást tesz a balesettel kapcsolatban nyomozó hatóság.


Ki a felelős a súlyos következményű balesetért?

Miskolc - Munkáltatója szerint szabálytalanul használta a tésztakeverőt Koscsó Richárd.

 

 

Baleset egy miskolci sütőüzemben: dolgozóját vádolja a munkaadó

Miskolc - Munkaadója szerint súlyos hibákat követett el munka közben az a férfi, akinek egy miskolci pékségben leszakította a karját a tésztadagasztó gép még júliusban. A cég azután szólalt meg, hogy a szerencsétlenül járt férfi úgy döntött, bírósághoz fordul, mert szerinte munkaadóját terheli a felelősség a balesetért.

Megszólal a karját elvesztő miskolci férfi munkaadója!

Miskolc - Mint köztudott, június hónap végén szenvedett a munkahelyén végtagvesztéssel járó balesetet Koscsó Richárd. A szerencsétlenül járt fiatalember kálváriája bejárta a médiát, balesetét részletesen taglalva, összegezve kártérítési igényét, valamint az életjáradékra is precízen kitérve.<

Videó: Letépte a karját a gép, nem kap pénzt a miskolci férfi

Miskolc - Nem fizet a tésztaüzem a kétgyerekes édesapának, akinek munka közben egy tésztagyártó gép letépte a karját. A férfi ügyvédje szerint azért nem, mert nem volt biztosításuk, így nem akarják, hogy ez üzemi balesetnek tűnjön.

 

Nem kesereg, tanulni és dolgozni akar Richárd

Miskolc - Richárd már jól van fizikailag és lelkileg is. Csak megfelelő albérlet kellene.

 

 

Videó: Levágta a kezét a gép, most utcára került a miskolci férfi

Miskolc - Az utcára kerülhet családjával az a 26 éves miskolci férfi, akinek egy dagasztógép szakította le a karját egy sütő üzemben három hete. Eddig albérletben laktak, de a miskolci lakást eladják, nekik pedig menniük kell. Még nem tudják hová.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!