Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.09. 10:09

Rendőrkézen a két rabló - Rendőrségi hírek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből

Kisvárda - A Kisvárdai Rendőrkapitányság Dombrádi Rendőrőrse rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást B. Gyula 20 éves, és B. Zoltán 22 éves tiszakanyári lakosok ellen.

Kisvárda - A Kisvárdai Rendőrkapitányság Dombrádi Rendőrőrse rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást B. Gyula 20 éves, és B. Zoltán 22 éves tiszakanyári lakosok ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint a két férfi 2013. február 7-én este erőszakkal behatolt egy 64 éves tiszakanyári asszony otthonába, ahol egyikőjük a nőt megfenyegette és pénze, értékei átadását követelte. A sértett nem engedelmeskedett, ezért támadója egy seprűnyéllel többször megütötte, átkutatta a táskáját, amiből kivette a pénzét, majd a lakásban további értékek után kutatott. Mivel a rabló több pénzt nem talált még egy-egy üveg pálinkát és sört vett magához, majd távozott a helyszínről. A férfi a sértettet távozása előtt megöléssel fenyegette meg, ha bárkinek szól a történtekről. A rendőrség a bejelentést követően azonnal, nagy erőkkel megkezdte az elkövetők felkutatását, és mintegy egy órán belül elfogták a két feltételezett gyanúsítottat, akiket őrizetbe vettek és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Fatolvajok őrizetben

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt eljárást indított T. Barnabás 46 éves, É. András 39 éves és B. Sándor 42 éves gyürei lakosok ellen. A háromfős társaságot egy Gyüre külterületén lévő erdőben az erdész érte tetten, amint tűzifát kíséreltek meg eltulajdonítani. Az erdész értesítette a rendőrséget, akik a három gyürei férfit elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, és szabálysértési őrizetbe vették.

A Mátészalkai Rendőrkapitányság tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt eljárást indított J. Zsolt 21 éves ópályi lakos ellen. Az ópályi külterületén közúti ellenőrzést végrehajtó rendőrök észlelték 2013. február 8-án délután, hogy az Ópályi és Nyírparasznya közötti útszakasz melletti erdőből egy férfi lép ki az úttestre, aki kivágott szálfákat szállít a vállán. A férfi a rendőröket meglátva a szálfákat hátrahagyva futásnak eredt, de a járőröknek sikerült elfogniuk. A rendőrök a férfit elfogását követően a rendőrkapitányságra előállították, ahol elismerte, hogy azért ment az erdőbe hogy fát lopjon.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Újfehértói Rendőrőrse tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt eljárást indított N. János 40 éves érpataki lakos ellen, akit 2013. február 8-án tetten értek, amint egy érpataki lakóház mögött lévő akácfát kivágott és megkísérelte eltulajdonítani.

Körözött személyek elfogása

A Mátészalkai Rendőrkapitányság 2013. február 8-án elfogta, és őrizetbe vette Sz. József 43 éves szamosangyalosi lakost, aki ellen a Mátészalka Járási Bíróság lopás vétségének elkövetése miatt adott ki elfogatóparancsot.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság 2013. február 8-án elfogta, és őrizetbe vette B. Dániel 32 éves nyíregyházi lakost, aki ellen a Fővárosi Törvényszék azért adott ki elfogatóparancsot, mert jogerősen kiszabott szabadságvesztésének letöltését nem kezdte meg.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr- főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!