Sport

2016.10.28. 14:53

IV. Miskolc Autó Ózd Rally - Ifj. Kiss László, Varga Zsuzsanna (Ford Fiesta R5): Véget ér a tanulóév

Miskolc, Ózd - A Kassa Rally után szerepkört váltott és csapatvezetőként dolgozott egy lettországi rallycross futamon ifj. Kiss László. A pécsi futamot ki is hagyta, így a IV. Miskolc Autó Ózd Rallyra pihenten és nagy várakozással érkezik meg, Varga Zsuzsannával az oldalán.

Miskolc, Ózd - A Kassa Rally után szerepkört váltott és csapatvezetőként dolgozott egy lettországi rallycross futamon ifj. Kiss László. A pécsi futamot ki is hagyta, így a IV. Miskolc Autó Ózd Rallyra pihenten és nagy várakozással érkezik meg, Varga Zsuzsannával az oldalán.

Miskolci páros lévén otthonosan mozognak az észak-magyarországi utakon, a nevezésüket az elsők között adták le a szezonzáró futamra. Bár a 2. géposztályban még nincsenek a dobogó közelében, a folyamatosan javuló eredményeik bizakodásra adnak okot a jövőre nézve.

- Tudtuk, hogy ez egy tanulóév lesz számunkra, ezért nincs bennünk keserűség az eredményeink miatt. Rosszul kezdtük az évet, hiszen Egerben technikai hiba miatt kellett feladnunk a küzdelmet, Miskolcon pedig mi hibáztunk Bükkszentkeresztnél, pedig ott nagyon jól álltunk az abszolút értékelésben. Ezt követően annyira hátracsúsztunk, hogy inkább úgy döntöttünk: kihagyunk néhány futamot és inkább megvesszük az autóba a szükséges fejlesztéseket. A borsodi pályákon rally túrában és sprinteken is sokszor mentünk már, nagy meglepetés nem fog minket érni a pályákkal kapcsolatban. Ettől függetlenül jól fel kell készülni október utolsó hétvégére, mert ezek a szakaszok tartogathatnak meglepetéseket, veszélyeket mindenki számára – mondta el ifj. Kiss László.

A pilóta szerint már a Kassán elért eredményeik is azt mutatták, hogy jó úton haladnak, és a sátai sprintversenyt is arra használták fel, hogy kipróbáljanak ezt-azt az R5-össel. A fiatal versenyző bízik benne, hogy az autójuk már eljutott arra a szintre, ami elég lehet a szezonzárón egy pódiumos pozíció megszerzésére, vagyis Ózdon szeretnének a legjobb öt között zárni.

- Én a prológot nem igazán szeretem, viszont a nézők miatt nagyon fontos része a versenyeknek. Korábban a Mitsubishivel voltunk már másodikok egy miskolci körversenyen, most is próbáljuk majd a lehető legjobban megoldani a ránk váró pénteki feladatot. A Fordba átülve minden versenyünk az örömről szól, minden egyes megtett kilométert élvezünk. A IV. Miskolc Autó Ózd Rallyt is szeretnénk ezzel az érzéssel végig csinálni. Bízom benne, hogy az időjárás is kegyes lesz hozzánk és az égiek nem fogják nagyon megnehezíteni a dolgunkat – fogalmazott ifj. Kiss László.

ÉM-ME


Ózd - Az ORB szezonzáróján az abszolút dobogós helyezések találnak majd gazdára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!