Sport

2016.04.12. 10:06

Aluinvent-DVTK: Az egyikük hazautazott, a másik pedig túl a műtéten

Miskolc - A súlyos sérülést szenvedett DVTK-kosarasok megtették az első lépéseket gyógyulásuk felé.

Miskolc - A súlyos sérülést szenvedett DVTK-kosarasok megtették az első lépéseket gyógyulásuk felé.

Az Aluinvent-DVTK női kosarasok kezdő együttesének két centere is súlyos sérülést szenvedett az AKSC Szekszárd elleni negyeddöntőkön. Az amerikai Alyssia Brewer a párharc második összecsapásán lett harcképtelen, olyannyira, hogy mankóval kénytelen közlekedni, Horti Dóra pedig a harmadik meccsen, a múlt héten kedden, Miskolcon a térdére esett és elülső keresztszalag-szakadást szenvedett. A két balszerencsés sportoló közül Brewer hétfőn útra kelt, hogy hazájában, az Amerikai Egyesült Államokban végezzék el rajta a szükséges orvosi beavatkozást, amely után otthonában vár rá a rehabilitáció, annak érdekében, hogy több hónap kihagyás után visszatérhessen a kosárlabdapályára. Horti Dórát pedig ugyanezen a napon, vagyis hétfőn megműtötték.

– Köszönöm jól vagyok, már amennyire lehetek egy ilyen műtét után – válaszolta érdeklődésünkre Horti Dóra, majd arra a kérdésre, hogy milyen volt, így felelt: – Az érzéstelenítés használt, a különbséget egyelőre abban látom, hogy eddig már egészen jól közlekedtem egy mankóval, de most vissza kell térni a kettőre. Ha minden igaz, akkor ezt egy hét után eldobhatom, és elég lesz a térdgép, amit kapni fogok. Az egy hónapig lesz rajtam, és elvileg két hónap múlva már biciklizhetek, de az szinte biztos, hogy fél év kihagyásra kell számítsak a kosárlabdát illetően.

Haragszik

Arra a kérdésre, hogy mire emlékszik a balesetből, a frissen műtött játékos így felelt:

– Arra igen, hogy több, talán három ember is körbe vett az ellenfél csapatából, és volt egy ütközés, ami miatt egyensúlyomat vesztve a föld felé vettem az irányt és a térdem ért le először, befelé fordulva. Elsőre nagyon megijedtem, de rögtön utána azt gondoltam, hogy csak túlreagálom az esetet, aztán csak kiderült, hogy komoly baj van, másnap a mágnesesrezonancia-vizsgálat kimutatta, hogy elszakadt a szalag. Azóta közel egy hét telt el, de annyira haragszom erre a három meccsre, a körülményekre, mert annyi sok ha van benne. Ha nem ilyen felfogásban játszik ellenfelünk, ha a második meccsen, Szekszárdon, a végjátékban egy picivel több szerencsénk lett volna, akkor nincs harmadik meccs, és nem kellett volna ebben a párharcban a 100. percben is pályán lenni, vagy ha a játékvezetők a szabályokat jobban szem előtt tartva működnek, most nem a sérülésem apropóján beszélgetnénk…

Kíváncsiak voltunk arra, hogy miután kiengedik a kórházból, merre vezet a center útja, és hogy mi lesz a júniusra tervezett esküvőjével, lesz-e menyecsketánc ezen.

– A sors kijelöli az utat… Szerdán engednek ki a kórházból, és megyek vissza Miskolcra. A párommal még nem döntöttünk arról, hogy hol lesz az otthonunk, de Miskolc most biztos pontnak tűnik. Jól érezzük magunkat a városban, úgyhogy szinte biztos, hogy a gyógyulás idején itt leszek. Az esküvőre, remélem, annyira azért rendbe jövök, hogy akár még táncolhatok is – mondta Horti Dóra, aki hozzátette: – És azért is Miskolc, mert amennyire csak lehet, szeretnék a csapattal lenni. Sajnos, a pályán már nem, de széléről talán tudok egy picit segíteni, ahogy azt a legutóbbi meccsen is tettem, amikor Tinának (Jovanovic – a szerk.) szolgáltam egy-két tapasztalati tanáccsal a mérkőzés közben. Nagyon szorítok, szurkolok a lányoknak, hogy a múlt szombati győzelem után, másodszor is sikerüljön legyőzni a Győrt, és ismét döntős legyen a DVTK.

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!