Videó: Így ütötték ki a DVTK amerikai kosarasát Szekszárdon

Akt.:
Videó: Így ütötték ki a DVTK amerikai kosarasát Szekszárdon
Miskolc – A Diósgyőr szurkolói és játékosai már az Aluinvent-DVTK – AKSC Szekszárd kosárlabda-párharc miskolci felvonásán is megtapasztalhatták a dunántúliak kemény, amerikai focit idéző védekezését, ami a szombati szekszárdi mérkőzésen súlyos sérülést is eredményezett.

A rájátszás szekszárdi mérkőzésének első negyedének végén Hegedűs-Őri Györgyi elütötte az Aluinvent-DVTK játékosát, Alyssa Brewert, aki már nem is térhetett vissza a pályára. Sajnos a szekszárdi játékos megmozdulása miatt az elsődleges orvosi szakvélemények szerint Lyssi súlyos térdsérülést szenvedett.

A szekszárdiak – szerintük – “modern” kosárlabda felfogását megsínylette Horti Dóra is, akit Barber lökött fel a rendes játékidő utolsó percében és fejsérülése miatt a hosszabbításban már nem is tudott pályára lépni.

Vasárnap a DVTK beadványban jelezte aggályait az AKSC Szekszárd állandó sérülésveszélyt okozó játékstílusával kapcsolatban a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségéhez, és a diósgyőri klub kérte a hatályos Fegyelmi Szabályzat alapján a történtek sürgős kivizsgálását elsősorban a további hasonló sérülések megelőzésének reményében.