Sport

2015.04.14. 14:38

DVTK vs. Sopron - Szerdán kiderül, visszamennek-e

Miskolc - Szécsi Orsolya szerint fantasztikusak voltak a diósgyőri szurkolók vasárnap este.

Miskolc - Szécsi Orsolya szerint fantasztikusak voltak a diósgyőri szurkolók vasárnap este.Az élvonalbeli női kosárlabda-bajnokság három nyert meccsig tartó döntőjének harmadik összecsapását, vasárnap este a Sopron nyerte a Diósgyőr ellen, a Hűség városában, 75-67-re, ezzel a mostani győztes 2-1-re vezet a nyert meccsek tekintetében, a szerda este 18.00-kor kezdődő, miskolci városi sportcsarnokban sorra kerülő következő összecsapás előtt.

Hajnal háromkor

A vasárnap esti, éjszakába nyúló mérkőzést követően hajnal háromkor érkezett vissza Miskolcra az Aluinvent-DVTK csapata, és a hétfőt pihenéssel, regenerálódással töltötték a diósgyőri játékosok, köztük Szécsi Orsolya is, a magyar válogatott magas-bedobója.

– Amikor idegenből utazunk haza, a meccs utáni napot általában megkapjuk pihenőnek, ez szerintem sokkal jobb hatással van ránk, mintha a minden időt használjunk ki szellemében a mérkőzést követő napon is lenne egy vagy két edzés – mondta a 23 éves kosaras, aki arra a kérdésre, hogy mivel telt a hétfői pihenőnapja, így felelt: – Semmi különöset nem csináltam, nyilván nem reggel hétkor pattantam ki az ágyból, úgyhogy a felkelés után ebédkészítés következett, aztán volt egy kis tévézés, netezés. Vagyis olyan volt nekem ez a nap, és persze a csapattársaimnak is, mint a legtöbb embernek egy vasárnap. Persze kedden folytatódik a munka, két edzéssel, szerdán délelőtt egy kis dobóedzéssel, este pedig a meccsel.

De azért hétfőn késő délután még a vasárnapi mérkőzésnek is frissek voltak az emlékei.

– Sajnos a második negyedben volt egy kis áramszünet, ott el tudott menni a Sopron 10 ponttal, mi meg ezután csak kapaszkodtunk, csak kapaszkodtunk, egészen a végéig, de mentálisan, fizikálisan picit fáradtabbak voltunk, és a különbség ledolgozására tett próbálkozások vitték az energiákat. Lehet, hogy a végeredmény nem tükrözi azt, hogy milyen szoros meccs volt, és mennyi munkát tettünk bele, de még egy perccel a vége előtt is volt remény arra, hogy nyitottá tegyük a meccset – sorolta Szécsi Orsolya, aki a közönségről is szót ejtett: – Pedig a szurkolótáborunk megérdemelte volna, hogy igazi, életre szóló élményt szerezzünk nekik. Fantasztikusak voltak. Még negyedóra volt a kezdésig, amikor már voltak vagy százan a vendégszektorban és olyan szurkolásba kezdtek már ekkor, hogy sem a bemelegítés közben egymást, sem a hangszórókból áradó zenét nem hallottuk a pályán. Ez olyan pluszt adott, amitől tényleg otthon éreztük magunkat. Ők tartották bennünk a lelket végig, nagyon sokat köszönhetünk nekik.


A diósgyőri szurkolók Sopronban is hazai pályát teremtettek Szécsiéknek | Fotó: Szabó Gábor/dvtk.eu


Hullámzó

Azt is felvetettük a válogatott kosarasnak, hogy nemcsak a DVTK, hanem a Sopron játéka is hullámzó volt, hiszen az első negyedben 8-2 után 8-12 is volt az eredmény.

– Nem beszéltem mostanában soproni játékossal, de úgy vélem, hogy ez a mentális, fizikai fáradtság azért nálunk is fellelhető. Két olyan csapat gyűri egymást, amelyik ismeri jól a másikat, szinte ugyanazokat kell csinálni folyamatosan, nehezítve a sűrű utazásokkal. Nekünk most azzal kell foglalkoznunk, hogy ne legyen olyan áramszünet, mint ami a második negyed végén előfordult, illetve, hogy azok az apróságok, amelyeket újdonságként tervezünk bedobni, süljenek – mondta Szécsi Orsolya, aki arra a kérdésre, hogy mennyire elégedett a saját maga vasárnapi játékával, így felelt: – Nem vagyok megelégedve, hiszen kikaptunk. Ilyenkor mindig azon agyalok, hogy mi az a plusz, amit még hozzá tudtunk volna tenni. De nemcsak én vagyok így ezzel, hanem az egész csapat, ezért is vagyunk jó közösség, mert senki nem gondolkodik úgy, hogy dobtam 20, 30 vagy 40 pontot és bár kikaptunk, nem baj, mert nekem jó lett a statisztikám. Rachel Allison az első meccsen dobott 33 pontja után nyilatkozta, hogy nem bánta volna, ha egy kosarat sem dob, csak nyertünk volna. Ez azért jó példa, mert szerintem a csapat minden tagja így gondolkodik.

Arra a felvetésünkre, hogy nincs még vége a párharcnak, hogy szerdán itt a negyedik meccs, a válogatott kosaras így felelt:

– A szurkolóink a vasárnapi meccs végén azzal a felkiáltással búcsúztak Soprontól, hogy „visszajövünk”. Mi játékosok is úgy készülünk.


A döntő programja




4. mérkőzés, 2015. 04. 15., 18.00: Aluinvent-DVTK – Uniqa-Euroleasing Sopron


5. mérkőzés, 2015. 04. 18., 18.00: Uniqa-Euroleasing Sopron – Aluinvent-DVTK (ha szükséges)


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!